imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Miért hülyeség az összes iWatch videó és kép?


Nap mint nap érkeznek hírek az Apple iWatch-ról, az egész világ olvassa ezeket a cikkeket, milliós nézettségeket produkálnak az iWatch koncepció videók pedig teljesen feleslegesen töltjük ezekkel az időnket.

Tegnap például belefutottam ebbe a videóba:

Tetszik? Van akinek biztosan tetszik, én például végig se néztem. Láttam már egy tucat hasonlót. Ha csak ezt a videót raknám bele ebbe a cikkbe, pár mondattal és egy hangzatos címmel, biztosan rengeteg kattintást hozna meg persze sok-sok hozzászólás születne, hogy túl nagy, nem is nagy, pont ez a jó méret, gagyi, nem gagyi, ha ilyen vékony akkor biztos állandóan töltögetni kéne, stb stb stb. Pedig az egész csak egy ügyes marketing, hogy megnézzék az emberek a videó végén a cég logóját. Segítek, hogy meg se kelljen nézned: setsolution.it

Minden ilyen kattintásvadász iWatch cikk után eszembe jut, hogy mi történt az első iPhone bemutatása előtt. Akkoriban még nem nagyon készítettek videókat, de koncepció fotók voltak dögivel. Össze is gyűjtöttem, hogy 2006-ban mivel etették az embereket. Bal oldalon láthatjátok az akkori koncepciókat, jobb oldalon pedig a végül bemutatott terméket.

koncepciok

A közelében sem volt senki. A bal oldali képek megálmodói egyszerűen nem bírtak elszakadni a dogmáktól. Ha Apple telefon, akkor fogjunk egy iPodot, rakjunk rá gombokat meg egy Apple logót és kész. Szerencsére az Apple-nél jóval nagyobb koponyák álmodták meg az iPhone-t, ezért is lett a bemutatása után forradalmian új készülék. 2006-ban mindenki azt gondolta, hogy egy Apple telefon, egy iPod lesz egy GSM modullal. Az iWatch kapcsán pedig mindenki úgy gondolkozik, hogy az Apple okosórája egy iOS rendszerrel és szenzorokkal ellátott kis kijelzős óra lesz. Íme bal oldalon a jelenlegi iWatch elképzelések. Jobb oldalon majd akkor lesz képünk ha az Apple bemutatja a saját elképzelését, addig csak egy nagy kérdőjel.

iwatch

Nem véletlenül hoztam fel példaként az iPhone-t. Ha az Apple okosórát tervez bemutatni, akkor annak forradalminak kell lennie. Mióta felröppentek a pletykák két évvel ezelőtt, hogy az Apple okosórát tervez kiadni, szinte a létező összes cég elkezdett okosórát bemutatni. Egyetlen pletyka miatt. Természetesen mondanom sem kell, hogy egyik sem forradalmasította az órapiacot.

Ugyanez történt a tablet piacon. Egy csomó tablet létezett az iPad előtt, de mégis az Apple táblagépe lett az első használható, és csak az Apple iPad terjedt el tömegesen. Sőt még most is piacvezető.

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért nem láttunk még egyetlen kiszivárgott iWatch alkatrészt sem. Se egy kijelzőt, se egy gombot. Még egy nyamvadt óraszíjat sem. Ennek két oka lehet. Az egyik, hogy a 2007-es iPhone, illetve, 2010-es iPad bejelentések óta ez a harmadik olyan termék amit sikerül teljesen titokban fejleszteniük. (Ebben az esetben garantáltan forradalmi termék lesz.) A másik lehetséges ok, hogy miért nem szivárognak ki alkatrészek: az Apple idén még nem mutat be okosórát.

Nem tudom melyik lehetőség igaz, de nem is számít. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha esetleg ez utóbbi következne be. Ha ősszel majd közvetítjük a keynote-ot, és végül nem mutatnak be okosórát, nem leszek csalódott, mert tudni fogom, hogy a jelenlegi technológia mellett csak valami gagyit tudnának bemutatni, azt meg inkább ne. Nem is hordok órát… Te hordasz?

 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!