imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Miért jó a Magic Mouse 2?


A Mac-esek közös hitvallása, hogy a Trackpad mellé nem kell egér. Ezzel nehéz is vitatkozni, viszont néha belefuthatunk olyan műveletekbe, amihez mégiscsak jól jönne a rágcsáló. Na meg persze ott vannak az iMac felhasználók is. Megmutatjuk, miért érdemes a Magic Mouse 2 mellett dönteni.

Kezdjük egy kis történeti áttekintővel. A személyi számítógépek kialakulásakor egyáltalán nem volt olyan egyértelmű, hogy az egér lesz az, amivel majd évtizedeken keresztül vezéreljük a gépeket. Felmerült a lehetősége például egy állra és orra szerelhető eszköznek is, ami a fej mozgását követte volna. Talán nem nagy baj, hogy végül nem így lett. Mi több, kezdetben nem is egérnek, hanem bogárnak hívták az eszközt.

A korai egerek legnagyobb újítása az volt, hogy a fogaskerekek helyett egy golyót helyeztek az aljukba, aminek bármilyen irányú mozgását két, az egér belsejében elhelyezett tengely észlelte (gondolom mondanom sem kell, hogy ez a felfedezés is a hadiparból jutott el a felhasználókig). Az Apple 1983-ban a Lisa nevezetű gépéhez használta először a technológiát, ami valahogy így nézett ki.

Azóta szerencsére sok víz lefolyt a Dunán, jöttek az optikai, meg a vezeték nélküli egerek, és az Apple is kicsit jobb ráérzett az ergonomikus dizájnra. Így érkezünk meg sok-sok generáció után végül mai cikkünk alanyához, azaz a Magic Mouse 2-höz, amit 2015. október 13-án mutatott be a cég. Lássuk be, bőven csomagoltak technológiából a kis eszközbe.

Tudom, tudom, már töltitek is le a képeket a hátára fordított egérről, hogy jól megkommenteljétek, mennyire szerencsétlen a dizájn. Ehhez annyit azért tegyünk hozzá, hogy a gyorstöltésnek köszönhetően körülbelül kettő perc alatt kilenc órányi használatot lehet beleszuszakolni a masinába. Érted, mire kiszaladsz a mosdóba és visszaérsz, a teljesen lemerült egeredbe egy egész munkanapnyi üzemidő csorgott. Ha meg teljesen feltöltöd, egy hónapig újra elfelejtheted a töltés dolgot, szóval túl sokat nem fogjuk jógapózban nézegetni az egerünket.

Cserébe olyan letisztult dizájnt kapunk, hogy tényleg öröm ránézni a Magic Mouse-ra. Látható gombok nélküli, ergonomikus fehér plasztik a tetején, a MacBookokból ismerős alumínium az alján. Kell ennél több? Naná, például a Trackpadből ismerős Multi-Touch gesztusok, merthogy ezekből is kapunk bőven. Nem csak a görgetés, hanem zoomolás, vagy a Safari oldalok oda-vissza léptetése is csak egy kényelmes mozdulat.

Kétségtelen, nem egy végtelen beállítási lehetőségekkel rendelkező, súlyozható gamer egérről van szó. Az viszont biztos, hogy a kategóriája leggyönyörűbb terméke a Magic Mouse 2, aminél jobb társat egy Mac nem is kívánhat magának. Egyedül azt tartsuk észben, hogy a használatához legalább OS X El Capitant kell futtasson a gépünk.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!