imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Miért kell 3D UI fejlesztőmérnök az Apple-nek?


Hát persze, hogy a régóta pletykált Apple Glass-hoz. Persze ez nem hivatalos, de más értelmes felhasználását egyelőre nem nagyon tudjuk elképzelni a technológiának. De vajon kinek van ebben tapasztalata?

Amióta Gurman meglehetősen határozottan kijelentette, hogy a nem túl távoli jövőben érkezni fog az Apple AR/VR szemüvege, szinte már készpénznek vehető, hogy az Apple legalábbis dolgozik az ügyön. Ezt idáig azonban csak a pletykák és néha egy-egy szabadalom erősítette meg, de ahogy közelítünk ahhoz a bizonyos 2020-2021-es dátumhoz, várhatóan úgy szaporodnak majd meg a projektre vonatkozó jelek. Most például beszédes álláshirdetést találtak.

3D UI Frameworks Engineer kerestetik!

Bizony, erre a pozícióra keres embert az Apple, amit már a címéből is elég nehéz félreérteni, hát még a leírásból.

Az Apple UI keretrendszere meghatározza a szoftverek és termékek kinézetét és használatát. Lehetőséged lesz olyan szoftverek fejlesztésére, amelyek közvetlen módon befolyásolják, ahogyan fejlesztők és vásárlók kapcsolatba lépnek a termékekkel. Munkád során az Apple legfejlettebb technológiáinak egy részével fogsz dolgozni, ide érte az ARKit és a Metal 2 kiterjesztett valóság (AR) és virtuális valóság (VR) támogatását.

Szorosan együtt fogsz majd működni interfészdizájnerekkel és belsős ügyfelekkel, akikkel közösen meghatározzátok és lefektetitek a felhasználói felületek következő paradigmájának alapjait és teljesen új interakciós felületeket is megvalósítotok.

Mindehhez elég egy BSc/MSc/PhD diploma vagy ezzel egyenértékű tapasztalat, amiből egyébként a minimum elvárt 5 év szoftverfejlesztéssel eltöltött idő. Ehhez persze nem árt még egy kis Swift, Xcode, Objective-C tapasztalat, egy leheletnyi C/C++ profizmus, és egy jóbarátság az olyan UI keretrendszerekkel, mint a Qt, a CoreAnimation, a WPF, az UIKit, a React és az AppKit. Ha minden megvan, akkor a Technology Development Group (TDG) fogja tárt karokkal várni a jelentkezőket.

Hogy mit jelet ez pontosan, azt természetesen nem tudhatjuk. Nehéz viszont más olyan AR/VR fejlesztést elképzelni, amelyhez 3 dimenziós felhasználói felületet kell kialakítani, mint az Apple Glass. Biztosra tehát nem vehető, de nagyon úgy tűnik, hogy tényleg lesz majd valami a projektből 2020 környékén, ami meglepően közel van ahhoz képest, hogy mennyire újdonság erejű eszközről beszélünk.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!