imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Miért ment át a csirke az úton?


Miért ment át a csirke az úton? – Az emberiség egyik ősi kérdése, melyre a mai napig nem sikerült teljes bizonyossággal olyan megnyugtató választ találni, amit a többség kételkedés nélkül elfogadna. A Crossy Road talán ebből a mindenkiben megtalálható kínzó bizonytalanságból született meg a Hipster Whale fejlesztőinek elméjében.

Választ azonban nagy valószínűséggel nem fog adni, mivel a Crossy Roadban a legtöbbször egy autó alatt, oldalán, vonat elején fog szétkenődni a csirkénk, amikor meg éppen nem, akkor kivasalja egy kamion, beleesik a folyóba, vagy nemes egyszerűséggel elviszi magával egy sas.

A csirke és az út kérdésén kívül az „át-kell-jutni-a-túlpartra-típusú” játékok is meglehetősen népszerűek az emberiség körében, a stílus első képviselőjének talán az 1981-ben megjelent Froggert nevezhetnénk. Na, a Crossy Road lényege pontosan ugyanez: mindenféle akadályokon keresztül kell navigálnunk a karakterünket, hogy eljusson valahová.

Crossy Road

Lelövöm a poént: az sosem derül ki, hová is jutna el szerencsés esetben a csirkénk (kacsánk, macskánk, unikornisunk, emberünk, robotunk, ésatöbbi – rengeteg karakterrel játszhatunk). A Crossy Road ugyanis egy végtelenített játék, vagyis gyakorlatilag végtelen sokáig ugrálhatunk az autók között, bár előbb-utóbb egy vonat valószínűleg pontot tesz szórakoztató kalandozásaink történetének végére.

A játék a megtett lépéseket számolja, a Game Center támogatásnak köszönhetően pedig ismerőseinkkel is versenghetünk. Előre-hátra illetve jobbra-balra mozoghatunk az ujjunk húzogatásával, bár túl sok irányváltásra menet közben valószínűleg nem lesz lehetőségünk. A grafika igazi voxel-retro, zene nincs, a hangok elképesztően aranyosak és viccesek.

Crossy Road

Ugrándozás közben érméket gyűjthetünk, amivel újabb és újabb karaktereket nyerhetünk meg. Ezeket a karaktereket amúgy meg is vásárolhatjuk alkalmazáson belüli vásárlással, ha nagyon üresnek éreznénk az életünk mondjuk Doge nélkül, és nem bírjuk kivárni, hogy esetleg őt dobja a gép az egyik ajándéksorsolásnál – bár, sajnos van egy olyan érzésem, hogy Doge-t tényleg nem lehet megnyerni…

Röviden ennyi a Crossy Road és az úton átkelő csirke története. Én iszonyúan rákattantam, tökéletes azokra a helyzetekre, amikor van néhány fölösleges másodpercünk. A stílust nagyon eltalálták a srácok, az addikciófaktor pedig az egekben van. Mivel ingyenes, a legutóbbi App Store-módosítás óta végre először ellőhetem: INSTANT GET!

• Crossy Road letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)

A tippért köszönet Rolandnak.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!