imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Miért ne frissíts iOS 9 bétára


Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy egy béta szoftver nem alkalmas mindennapi használatra. A helyzet ugyanis, hogy ezek a szoftverek olyan hibákkal rendelkeznek, amelyek nagyban megnehezítik egy eszköz rendes használatát. Most viszont néhány gyakorlati példát is felsorolnék az iOS 9 béta ellen, hiszen biztosan megfordult már pár ember fejében, hogy feltelepítse, megnézze és használja a három napja megjelent operációs rendszert. 

Az én esetemben egy iPhone 5S készülékre került fel a szoftver, és ezt használtam három napon keresztül. Egy iPad Air 2-n is próbálgattam, de igazából azt nem használtam annyit a hétvégén, hogy tényleges tapasztalatokat leszűrjek belőle. Annyi biztos, hogy a két ujjas kurzor hol akart működni, hol meg nem. A pár nap alatt megpróbáltam a lehető legtöbbet nyomogatni a telefont és a legkülönfélébb problémákat is a azzal megoldani, nem pedig más eszközzel.

Bye-Neue-Helvetica-Hello-San-Francisco
A Helveticát a San Francisco váltotta le

Az iOS 9 betűtípusa nagyon furcsa volt elsőre, annak ellenére, hogy az Apple Watch-omon már megszoktam és szeretem is. Még igazából megszokni se volt időm az iOS betűtípusát, már érkezett az első bug. Az alkalmazások közötti váltásokkor ugyanis néha eltűnik a Status Bar, ami rettenetesen zavaró lehet, ha például az időt szeretnénk látni. Olyan is előfordult, hogy egyszerűen meghalt a megnyitáskor egy gyári app  (például a Beállítások). Általánosságban viszont igaz, hogy egy hard reset vagy az alkalmazás újraindítása megoldja a problémát. Főleg akkor, ha csak valami vizuális megjelenés nem stimmel. Gondolok itt olyan hibára, hogy az iOS 9-ben megjelent „vissza az alkalmazásba” felirat időnként elvándorol a helyéről. Sőt, az alkalmazások is néha úgy nyílnak meg, hogy csak a képernyő alsó részében indulnak el, majd egyszer csak visszaváltanak a normális méretbe.

c

Komoly gondja van sajnos a rendszernek az okoskiegészítőkkel is. Az Avea lámpákat egyszerűen nem akarta megtalálni, hiába indítottam többször is újra az alkalmazást. Viszont ez nem csak az okosizzókkal fordul elő. Sok helyen lehet arról olvasni, hogy a fitnesz és egyéb bluetooth-os kiegészítők esetében a felfedezés, a párosítás vagy épp a kommunikáció egyszerűen nem működik.

iOS-9-public-fall-500x281

Természetesen ezek a hibák a végleges operációs rendszerben már javítva lesznek, hiszen a bétának a lényege, hogy az ilyen kisebb vagy éppen nagyobb hibákat a felhasználók jelentsék, hogy a fejlesztők javítani tudják. Az iOS 9 várhatóan szeptemberben jelenik meg, és csak ekkor ajánljuk mindenkinek a frissítés.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!