imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Miért nincs minden iPhone-on Animoji?


A kézenfekvő válasz a kamerasziget hiánya lenne. Egy YouTuber azonban kiderítette, hogy pusztán az előlapi kamera is elegendő lenne a varázslathoz. Vagy mégsem?

Nyilván nem mindenki tartozik az Animojik potenciális felhasználói közé, mégis lenne rá igény, hogy ne csak az iPhone X sajátjai legyenek a személyre szabott animált hangulatjelek. Marques Brownlee, ismert YouTuber azt állítja, hogy nincs semmi olyan speciális az Animojikban, ami indokolná, hogy csak a Face ID-val is rendelkező csúcskészüléken fussanak. Elméletben tehát egy előlapi kamera elegendő lenne hozzá, azaz minden iPhone és iPad, de még a MacBookok is tudhatnák a trükköt.

Akkor mégis miért hagyta ki az Apple a többi készülékből a funkciót? Gondolhatnánk, hogy az ilyen, és ehhez hasonló exkluzív funkciókkal akarják felpörgetni a készülék vásárlását, azonban a helyzet ennél árnyaltabb.

Brownlee egyeztetett az Apple-lel is a kérdésben, ahonnan azt a választ kapta, hogy bár valóban az előlapi kamera végzi a munka nagyját, a tökéletes végeredményhez szükségesek az infraszenzorok adatai a 3D-s arcmodell kialakításához. Ennek köszönhetően ugyanis jelentősen jobb lesz az animációk minősége.

Arról van tehát szó, hogy bár technikailag lehetne minden készüléken Animoji, az Apple inkább tartotta magát az “only the best is good enough” elvhez és az iPhone X-re korlátozta a funkciót. De jobb is ez így,

kevés lehangolóbb dolgot tudok elképzelni, mint egy rosszul meganimált beszélő kaki.

Forrás: Tom’s Guide

Tudtad, hogy az iPhone X arctérképezése szinte pontosan megegyezik azzal az eljárással, amivel a nagyköltségvetésű hollywood-i filmekben találkozhatunk?

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!