imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

7. generációs Intel processzrok

Miért nincs új iMac? Hol vannak a Kaby Lake processzorok?


Idén az Apple és az ősi rivális Microsoft csúcslaptopjai sem kapták meg a 7. generációs Intel processzorokat, de vajon miért? És mi köze ennek az iMac-hez?

Azt már megszokhattuk az Apple-től, hogy minden alkalommal, amikor új (late) Macintosh-okat dobnak piacra, akkor azok megkapják a legújabb Intel processzorokat. Idén azonban ez nem így volt. Ugyanaz az Intel Skylake alapú (6. generáció) processzor kapott helyet a 2016-os MacBook Próban, mint a tavalyiban.

mbpmem

 

Skylake vs. Kaby Lake

Az Intel ugyan bemutatta már korábban az új, hetedik generációs Kaby Lake kódnévre keresztelt processzorát, de az, hogy is mondjam, nem épp „revolutionary”, ahogy az Apple fogalmazna. Egészen pontosan arról van szó, hogy nem történt nagy előrelépés az előző generációhoz képest, az Intel idén szinte nem fejlesztett semmit. Mindössze 12%-kal lett gyorsabb az új chip, amivel még nem is volna gond. A probléma az, hogy úgy érték el ezt a teljesítmény növekedést, hogy feljebb tekerték a processzor órajelét, pont 12%-kal.

Ezzel a lépéssel viszont a processzor által termelt hő is megnövekedett, a és ami még fájóbb, több energiát is igényel. Ezáltal az üzemidő is csökkent volna az új gépekben. A másik ok, amiért nem ez került a MacBook Próba, hogy tulajdonképpen még meg sem jelent.

Intel Kaby Lake

 

Lehet találni már olyan gépeket a piacon, amikbe belekerült, de azok ultrabookokba vagy tabletekbe való változatok. Ilyen kerülhetett volna például egy frissített MacBook Airbe is. A négymagos chipeket (amit a MacBook Prókba is tesznek) Intel Iris integrált grafikus gyorsítóval felvértezve, vélhetően csak jövő év elején adja ki az Intel.

Tehát az Apple-nek eddig kellett volna várnia ahhoz, hogy bele tudja rakni a Kaby Lake processzorokat az új gépeibe, amik nem is mondhatóak újnak és nem történt volna jelentős előrelépés sem. Az utód inkább nevezhető egy, amolyan “Skylake+” -nak.

Hol vannak az új iMac-ek?

Az iMac-ek esetén más a helyzet, hiszen ott kevésbé számít, ha a processzor kicsit jobban melegszik, mint az elődje, és esetleg többet is fogyaszt. Ezért úgy tűnik, az Apple a Kaby Lake-et fogja már alkalmazni az új iMac-ekben, amint azok megérkeznek. Így elképzelhető, hogy tavasszal már frissítik a jelenlegi iMac palettát is, immár az elérhető legfrissebb hardverrel felszerelve. Valószínüleg itt is megkapjuk majd az USB C-s Thunderbolt 3 csatlakozókat is.

iMac Kaby Lake processzrokkal

Az még nyitott kérdés, hogy az Apple hogyan szeretné a Touch Bart és a Touch ID-t elérhetővé tenni iMac vagy Mac Pro felhasználók számára is a jövőben. Reméljük, erre is rövidesen választ kapunk és minél előbb bemutatják az all-in-one gépeik legújabb darabjait.

Forrás: Cnet

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!