imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook, az Apple CEO-ja

Miért vett részt Tim Cook a Trump találkozón?


Jogos kérdés: miért vett részt Tim Cook a trumpos csúcstalálkozón? Erre az Apple egyik munkatársa is kíváncsi volt, így megkérdezte erről a cég CEO-ját.

Az nem titok, hogy az Apple-nek nem épp a legkedvezőbb az USA elnökválasztási eredménye. Ahogy a vezető tech cégek többségének sem a Szilícium-Völgyben. Gazdasági és üzleti kérdésekben nem könnyű kiegyezni a soron következő kormánnyal és a január 20-án hivatalba lépő Donald Trumppal. Ám úgy tűnik, hogy nem emiatt vagy nem csak emiatt volt ott Cook a Trump Towerben.

Az Apple elutasítja a muszlim megkülönböztetésr

A TechCrunch hozzájutott a cég egy belső kommunikációs csatornáján feltett kérdéséhez, amit maga Tim Cook válaszolt meg. Egyébként a cégnél sokan voltak arra kíváncsiak, hogy mégis miért vett részt az egyeztetésen. Röviden a válasz:

Jelen kell lenned ahhoz, hogy legyen szavad.

Akadtak olyanok is, akik a meghívás ellenére nem kívántak részt venni a teches randin. Például az Airbnb, a Netflix, a Dropbox és a HP CEO-ja sem volt jelen. Nem kis cégek, de az igazi nagyhalak mind ott voltak. Képviseltette magát többek között az Amazon, a Microsoft, a Facebook, a Cisco, az IBM és az Intel is.

konferencia

A találkozó során szóba jött a migrációs és bevándorlási kérdés is. Konkrétumok nem hangzottak el, Trump főleg arra koncentrált, hogy támogatását fejezze ki a vállalatok felé. A BuzzFeed arra volt kíváncsi, hogy vajon ezen cégek miként állnak egy lehetséges muszlimokat nyilvántartó rendszer felállításához. A válaszokból egyértelműen kiderült, hogy nem érkezett ezzel kapcsolatosan megkeresés a cégek felé, de nem is lennének partnerek ebben. Sem adatokkal nem kívánják ellátni a kormányt, sem pedig a szakértelmükkel.

A Google például így reagált:

A feltételezés annak lehetőségéről, hogy segítünk felépíteni a „Muslim registryt” nem igaz. Soha nem kértek minket erre, soha nem is tennénk ilyet. Örülünk a mostanában olvasható híreknek, miszerint úgy tűnik, nem kerül az ezzel kapcsolatos javaslat az asztalra.

Tim Cook, Apple Keynote
Az egyik munkavállaló kérdése:

A múlt héten te is részt vettél a tech vezetőkkel Donald Trump találkozóján. Mennyire fontos az Apple-nek, hogy jó kapcsolatot ápoljon a kormányzattal?

Tim Cook válasza:

Ez hihetetlenül fontos. A kormányok befolyásolhatják, hogy mit tudunk megtenni és mit nem. Ezt megtehetik pozitívan és kevésbé pozitívan is. Mi inkább a szabályokra koncentrálunk. Bizonyos főbb fókuszpontunk a magánélethez való jog, a biztonság, és az oktatás. Kiállunk amellett, hogy mindenki megérdemli az alapvető emberi jogokat, és segítünk ezeknek a jogoknak a további kiterjesztésében. Továbbá támogatjuk a környezetvédelmet és a klímaváltozás elleni harcot azáltal, hogy a vállalkozásunk 100%osan megújuló energiaforrásokkal gazdálkodik.

Emellett természetesen a munkahelyteremtés a tevékenységünk egyik fő szempontja, ami által megadjuk az embereknek azt a lehetőséget, hogy ne csak a közvetlenül az Apple-nél dolgozó emberekkel, de az ökoszisztémában megtalálható sok más emberrel is együtt dolgozhassanak. Nagy örömünkre szolgál, hogy már két milló munkahelyet teremtettünk az országban, és ennek a számnak nagy rész appfejlesztető. Mindez megadja ezeknek az embereknek a lehetőséget, hogy a világon bárhol eladhassák a munkájukat, ami már önmagában is egy elképesztő találmány.

Vannak más dolgaink is, amik inkább a céges háttérrel állnak kapcsolatban – például az adóreformok -, és amiket már régota támogattunk: és ez egy egyszerű rendszer. Szeretnénk elérni egy szellemitulajdon-reformot annak érdekében, hogy meg tudjuk állítani azokat az embereket a pereskedéstől, akik mint cég nem csinálnak semmit.

Ezek a problémák igen nagy számban vannak, és annak érdekében, hogy ezekben előre tudjunk lépni, foglalkoznunk kell vele. Személy szerint nem éreztem, hogy az út szélén való ácsorgás sikerekhez vezetne. Ha befolyásolni szeretnéd ezeket a dolgokat, akkor játszanod kell. Tehát lehen az ez az ország, vagy az Európai Unió, vagy Kína, vagy Dél-Amerika, elkötelezzük magunkat a tevékenység mellett. Azáltal, hogy egyetértünk, vagy épp nem értünk egyett, mindig elköteleződünk az ügy mellett. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos, mivel változást kiabálással sose érhetsz el. Változást csak úgy érhetsz el, ha megmutatod mindenkinek, hogy miért a te módszered a legjobb. Bizonyos szempontból ez ideák vitája.

Mindenképp kiállunk amellett, amiben hiszünk. Úgy gondoljuk, hogy ez alapvető része annak, ami az Apple maga. És ezt továbbra is folytatni fogjuk.

Akinek pedig elege van már a trumpos hírekből, attól elnézést kérünk és kárpótlásul ajánljuk figyelmébe ezt a zseniális cicás plugint Chrome-hoz. Mert cicákból sose elég.

Forrás: TechCrunch és BuzzFeed

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!