imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Mik azok a progresszív webappok és hogyan lehet használni őket?


Az iOS 11.3 óta lehetőségünk van a progresszív webappok (PWA) használatára, amik egyes esetekben jobb megoldások, mint a hagyományos App Store-ból letölthető változatok. De miről is van szó pontosan?

Köszönhetően a mai modern webes technológiáknak, a felhasználóknak lehetőségük van webes appokat futtatni akár egy mobilos böngészőből is. Ezek előnye, hogy nem foglalnak helyet az iPhone-on, viszont hasonlóképpen működnek, mint egy hagyományos alkalmazás. Annyi különbséggel, hogy a weben futnak és egy weboldal könnyített verzióját tartalmazzák, így nem kell attól sem félnünk, hogy rengeteg adatot megeszik a használatuk.

Ez a lehetőség iOS 11.3 és macOS 10.13.4-től érhető el az Apple eszközein, és kizárólag Safarin keresztül használhatjuk őket. Mielőtt ezzel próbálkoznánk, győződjünk meg róla, hogy a Beállítások > Safari menüpont alatt a Haladó beállítások között az Expreimental Features között engedélyzve van a ServiceWorkers.

A PWA-kat nem muszáj a Safari könyvjelzők között tartani, egyszerűen kirakhatjuk őket a Fő képernyőre is, ha úgy kényelmesebb a használatuk. Néhány lépésből ez is megvan:

  1. Nyiss meg egy web appot (pl.: app.starbucks.com)
  2. Koppints a Megosztás gombra
  3. Az alsó sávon nyomj a Főképernyőhöz adás elemre

Készen is vagyunk, innentől nem is lesz szükségünk a Starbucks App Store-ból letölthető alkalmazására, hiszen azt a böngészőnkön keresztül is elérhetjük a jövőben.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!