imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Mikor érkezhet az iOS 13.4?


Több új funkciót is tartogathat számunkra az iOS 13 legújabb frissítése. De mikor válik nyilvánossá?

Az iOS 13.4 fejlesztői bétája nagyjából egy hete, a nyilvános bétája pedig a napokban érkezett meg, megmutatva ezzel, nagyjából mire is számíthatunk majd a legújabb frissítés érkezésével. Többek között olyan újdonságok érkeznek, mint a CarKey, az iCloud mappa megosztás, meg persze az új Memojik. De nézzük ezeket egy kicsit részletesebben.

Mik érkeznek/érkezhetnek az iOS 13.4 frissítéssel?

A feltételes mód még a nyilvános béta érkezésével is indokolt, ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy a hivatalos verzió érkezésével egy-egy újítás mégsem kerül bele. Ennek oka lehet az, hogy kifutottak az időből, és még nem készült el teljesen az adott funkció, vagy éppen végleg eldobták az ötletet, és mégsem kívánják megvalósítani.

A legfontosabb frissítéseket igyekeztünk külön cikkben is megemlíteni, a CarKey kényelmes, és trendi újítást adna a kezünkbe, míg a Mail eszköztára a tervek szerint visszakerül a rendes kerékvágásba. A CarPlay is kap néhány új funkciót, a Fotók app pár új gyorsbillentyűt, mi pedig új Memoji matricákat. Nyilván ez lesz az, ami miatt mindenki letölti majd az iOS 13.4-et.

Az applikációk terén is érkezik egy újdonság: mostantól akár egyetlen vásárlással hozzáférhetünk egy app összes verziójához. Sőt, az alkalmazáson belüli vásárlások sem lesznek egyetlen platformra korlátozva. Azaz, ha megvásároljuk egy alkalmazás iOS verzióját, azt onnantól kezdve iPaden, Macen is birtokba vehetjük, sőt, az appon belüli vásárlások is elérhetőek lesznek bármelyik oldalon. Egyetlen kitétel, hogy az app fejlesztője eldöntheti, megadja-e a jogot, hogy ilyet tegyünk. Legalábbis egyelőre.

Utóbbit az Apple márciusi indulással ígérte, és ezzel el is jutunk a címben említett kérdéshez.

Mikor érkezhet az iOS 13.4?

Igazából minden a március mellett szól. Ha az Apple nem szeretné megszegni saját ígéretét, akkor jövő hónapban indítja el az appok kombinált vásárlásának lehetőségét, ehhez pedig szükség lesz az iOS 13.4, valamint a macOS Catalin 10.15.4 frissítésekre.

A fentieken felül az elmúlt évek trendje is a márciust igazolná: az iOS 12.2 tavaly ugyanekkor érkezett, míg egy évvel korábban a 11.3 verziószámú frissítés vált letölthetővé. A pletykák szerint ráadásul a levegőben lóg egy iPad Pro érkezése (vagy sem?), az AirTag-é is, az új iPhone pedig már tényleg csak hetek kérdése lehet. Ezek bemutatása pedig remekül összeilleszthető az új frissítések érkezésével, méghozzá egy márciusi Apple esemény keretében.

Persze mindezt nem szabad készpénznek venni, hisz hivatalos dátum még nem érkezett az Apple részéről, ám egyre több jel utal arra, hogy néhány hét múlva izgatottan várhatjuk a bejelentéseket.

Szerinted mi érkezik márciusban?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!