imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mikor érkezik az iOS 10, a watchOS 3 és a macOS Sierra?


A szokásos őszi frissítéscsomag idén valamivel hamarabb érkezik a megszokottnál. Ezzel egy időben búcsúzunk az OS X-től. A béta-felhasználók pedig már tölthetik a kiadásra szánt GM frissítést.

Az ősz eleje mindig izgalmas az Apple-termék tulajdonosok számára. Nem csak az új iPhone-ok szoktak ugyanis a levélhullással együtt érkezni, de a nyár eleji WWDC-n bemutatott operációs rendszerek befutására is idáig kell vágni a centit minden évben.

Márpedig nem akármiket jelentett be június 13-án a vállalat. Vegyük sorban a legizgalmasabb változásokat és a megjelenési dátumokat:

macOS Sierra

macos-sierra

Az OS X-et 15 év után átkeresztelik macOS-re (link). A döntés háttéreben azon egyszerű szándék áll, hogy egységesítsék az egyes operációs rendszerek elnevezéseinek logikája. A továbbiakban már nem lehet keresni a kakukktojást a felsorolásban: tvOS, iOS, watchOS, macOS. Persze a fantázianeveknek azért nem intett búcsút az Apple, az új asztali gépeknek szánt rendszer beceneve Sierra (első ezen a néven, az Elsők, az Andolok és a Rhoyniak királynője és az Apple-birodalom védelmezője) lesz.

A legfontosabb újítások között van Siri kisasszony feltűnése, a tárhely optimalizálása, tartalomfelismeréses Fotók alkalmazás, kipofozott Apple Music és a Continuity-nak nevezett funkciónak köszönhetően hatékonyabb munkamenet a különböző almás termékek között.

Most már azt is tudjuk mikortól élvezhetjük mindezt: a Sierra a megszokott módon, ingyenes update formájában szeptember 20-tól lesz elérhető.

Ha futtatni akarjuk az Apple új asztali operációs rendszerét, minimum 2009-es MacBookkal vagy iMac készülékkel kell rendelkeznünk. Macbook Air, Macbook Pro, Mac mini és Mac Pro esetén pedig 2010-nél nem lehet régebbi a vas.

iOS 10

iOS-10-torolheto-appok-cover2

Ez a rendszer valamivel felkapottabb volt a napokban az iPhone 7 bemutatásának köszönhetően.

Így bizonyára senkit nem kell emlékeztetni a szemkifolyósra tuningolt Messages alkalmazásra, a fejlettebb Térképre, az újragondolt Zárolt képernyőre, a picit átszabott kinézetre, a szuperül megcsinált új Fotók alkalmazásra és a fejlesztők számára is megnyitott Sirire.

A rendszer szeptember 13-án érkezik, a telepítéshez minimum iPhone 5-tel vagy újabb telefonnal kell rendelkeznünk, tablet fronton pedig az iPad 4 lesz a belépőszint.

watchOS 3

Ming-Chi-Kuo-Apple-Watch-2-cover

A watch tulajdonosok örülhetnek, ugyanis az összes frissítés közül valószínűleg ez fogja a legnagyobbat dobni a felhasználói élményen.

Mostantól a bezárt alkalmazások is képesek lesznek memóriában maradni, meghétszerezve az appok közti váltás sebességét. A Glances helyett egy új Control Center érkezett, az iOS-es verzióhoz hasonló funkcionalitással. Az alsó gomb a Watch-on már egy új felületet jelenít meg, amit Docknak neveztek el. Itt láthatjuk a megnyitott alkalmazások képét, illetve itt válthatunk az applikációk között. Ezentúl vészhívást is kezdeményezhetünk, ha hosszan nyomjuk a Dock gombot, sőt, az Orvosi Azonosító is megjelenik már az Apple Watch-unkon.

A watchOS 3 szeptember 13-án rajtol, az iOS10-el párhuzamosan.

wallpaper_cover

Aki nem tud eddig várni, és rendelkezik béta profillal, már töltheti is le az összes operációs rendszer kiadásra szánt, úgynevezett GM verzióját.
Az iOS 10 GM a szokott formában, azaz OTA frissítésként lesz elérhető, Sierráért az App Store-ba kell szaladni, míg a watchOS 3 GM-et az Apple Watch appból lehet lekapni.

Forrás: Cult of Mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!