imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Mikor jöhetnek az idei iPhone-ok?


Az elmúlt évek tapasztalatai és a mostani hírek alapján elég jól behatárolhatónak tűnik az őszi Keynote időpontja és a várható termékek.

Az Apple jelenlegi termékkínálatában az egyik legbiztosabb pont, a szeptemberben bemutattot minden évben frissülő iPhone kínálat. A nyári uborkaszezon után mindenki izgalommal várja az ősz első nagy Keynote-ját, bár tény, hogy évről évre egyre kevesebb újdonsággal szolgál (= addigra szinte már minden kiszivárog). Azok számára is érdekes, akik nem frissítenek azonnal modellt, ugyanis az új operációs rendszerek első stabil verziója is ezután kerül ki.

A 2019-es iPhone Keynote-on a tavalyi termékek ráncfelvarrott folytatásainak kiadását várhatjuk, vagyis az iPhone XS, XS Max és XR modellek három utódját. Külsőre a legnagyobb változást az extra kamerák hozhatják, míg belül inkább csak optimalizálásra és apróbb változásokra készülünk, meg egy stabil iOS 13-ra (amihez a béta élményeink alapján sokat kell még dolgoznia Cupertinónak).

Emellett nagy biztonsággal csak az Apple Watch 5. szériája várható. Mivel tavaly rengeteg újítás bekerült, így idén itt sem várunk semmi egetrengetőt. Pletykák szintjén persze beszélhetünk még a mostaninál nagyobb, 16″-os MacBook Prókról vagy MacBook Air ráncfelvarrásról, de ezek valószínűleg vagy csendben lesznek frissítve (az idei tapasztalat alapján erre a nagyobb az esély), vagy októberben lesz egy Mac Keynote is.

A legnagyobb kérdés tehát az iPhone bemutatóval kapcsolatban jelenleg már csak maga az időpontja. Az elmúlt négy év dátumai:

  • 2015. szeptember 9. – szerda
  • 2016. szeptember 7. – szerda
  • 2017. szeptember 12. – kedd
  • 2018. szeptember 12. – szerda

Ezek alapján látszik, hogy a második hét keddjére-szerdájára van a legnagyobb esély. Ez most szeptember 10. vagy 11. lenne. Mivel a szeptember 11. az Egyesült Államokban egy kifejezetten nem jól csengő dátum, ezért idén minden valószínűség szerint a szeptember 10. kedd lesz a befutó.

A bemutató után az első termékek legkorábban 9 nappal kerültek ki a piacra az első körös országokban, ez az iPhone 7 és az iPhone XS esetében is így volt. Ha tényleg jön a nagyobb kamerasziget, akkor lehet némi esély a tolódásra, de mivel alapvetően kisebb változtatásokról beszélünk, a szeptember 20-i péntek reális határidőnek tűnik. Ha valaki semmiképp sem szeretne lemaradni a Keynote-ról, akkor eszerint intézze utószezoni szabadságát.

Megelőzendő a kérdéseket: az idei WWDC Keynote annyira izgalmas volt, hogy nekünk is visszanyerte a kedvünket. A nyáron azon dolgozunk majd, hogy szeptemberben visszahozhassuk nektek az élő közvetítést.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!