imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mikor jön ki végre az iOS 12 publikus bétája?


Az utóbbi napokban – érthető módon – nagyon sokan kérdeztétek, mikor próbálhatjátok ki először az iOS 12 és a macOS Mojave rendszereket, ha nem vagytok fejlesztők? Mutatjuk, mire számíthatunk…

Mivel az Apple elég nagy csinnadratta közepette szokta bemutatni az új rendszereket nemcsak a sajtó, hanem a hétköznapi felhasználók is elégé rá szoktak pörögni az újdonságokra. Az egyetlen csapda a történetben, hogy a WWDC után valójában csak a bétaidőszak következik, hivatalosan csak szeptemberben fognak elrajtolni a rendszerek.

Mintha már nyáron megtudnád, mi lesz a karácsonyi ajándékod, de ugyanúgy ki kell várnod decembert.

Nem csoda, hogy sokan nem bírnak ennyit várni, és inkább élnek a béták nyújtotta remek, de kockázatos lehetőséggel. A kockázat alatt azt kell érteni, hogy ezek a rendszerek természetükből fakadóan teszt jellegűek, így bőven tartalmazhatnak adott esetben akár súlyos hibákat is, amelyek meg tudják keseríteni a napi használatot. Nem véletlen szoktuk javasolni, hogy csak azok vágjanak bele a tesztelésbe, akik 1.) pontosan tudják, mit tesznek 2.) vállalják a rizikót.

Béta és béta között is van különbség. A legkezdetlegesebb, és egyben legkorábban érkező verziót minden kiadás esetében a fejlesztői béta jelenti. Ahogy nevéből is kitalálható, ez a fejlesztőknek szól, ennek megfelelően pedig szükségeltetik hozzá egy – fizetős – developer account is. Mivel ezzel legtöbben nem rendelkezünk, marad a publikus béta, amelyet már minden vállalkozó kedvű felhasználó kedvére tölthet magának. Igen ám, de ez jellemzően később érkezik, mint a fejlesztői.

Az iOS 12 és a macOS Mojave rendszerek jelenleg csak fejlesztői béta kiadásban érhetőek el. A WWDC után viszont egyre többen kérdezitek tőlünk, hogy mégis mikor jön már ki a publikus változat, mert szeretnétek kipróbálni.

Pontos kiadási dátumot nem tudunk mondani, hiszen mi is csak akkor értesülünk majd róla, amikor az Apple elérhetővé tette. A korábbi évek gyakorlatából azonban tanulhatunk, szóval megnéztük, mi volt a kiadások időbeosztása az elmúlt három évben.

  • 2015: WWDC – június 8; iOS 9 és macOS El Capitan Public Beta – július 9
  • 2016: WWDC – június 13; iOS 10 és macOS Sierra Public Beta – július 7
  • 2017: WWDC – június 5; iOS 11 Public Beta – június 26; macOS High Sierra Public Beta – június 29. (hiba volt az első tervezett kiadás körül, azért a csúszás).

Összegezve tehát 2015-ben 31 nap telt el a WWDC és az első publikus béta kiadása között; 2016-ban 24 nap; 2017-ben pedig kereken három hét, azaz 21 nap. Ezeket a számokat átlagolva hozzávetőleges várható kiadási dátumnak az ioS 12 és macOS Mojave rendszerekhez

június 29-ét mondanánk.

Akik tehát bele akarnak vágni a folyamatba, eddigre készüljenek elő a szükséges teendőkkel, elsősorban a biztonsági mentések elkészítésével.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!