imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mikor lesz, ha lesz egyáltalán, a következő idei Keynote?


Az egész világon várják, de mégis szinte lehetetlen megjósolni, hogy tart-e az Apple még idén egy külön termékbemutatót a Mac vonal frissítése kapcsán. Azért tippelni ér.

Az iMagazin szerkesztőségben még az átlagos Apple rajongóknál is jobban várjuk, hogy Cupertino durrantson még egy nagyot idén, és bemutasson egy sor frissített Mac terméket. A MacBook Pro vonal ugyan a nyáron csendben kapott egy egész pofás erősítést, azonban azt még Tim Cookék is beismerik, hogy az egész Mac család külső szemmel elhanyagoltnak tűnik.

Ezért egyre hangosabbak lettek idén azok a hangok, akik az iPhone Keynote után egy második, Mac központú bemutatót várnak. Ráadásul szeptemberben elmaradt a várt iPad Pro frissítés (röviden: állítólag kb. az iPhone X designját kapja meg az iPad vonal is), amit itt pótolhatnának.

A legérdekesebb faktor, ami miatt nehéz belőni a Keynote időpontját, az az iPhone XR-hez kapcsolódik: a vélhetően idén legnagyobb példányszámban eladásra kerülő Apple eszköz előrendelése az USA-ben 19-én kezdődik, az értékesítés pedig 26-án. Egy esetleges bomba Mac frissítés talán elvenné a hírverés egy részét, amit nem szeretne az Apple.

Emellett 23. és 25. között tartják az idei Jamf konferenciát. Ez egy olyan rendszer, ami közepes és nagyvállalatoknak segít menedzselni az Apple eszközeiket. A honlapjuk szerint több mint 15 ezer vállalkozás használja megoldásaikat. Ezek alapján itt egy nyilvánvalóan fontos célközönségről beszélünk, ami ezen a héten másra fog fókuszálni.

Ha ránézünk a táblázatra, azt láthatjuk, hogy hagyományosan inkább a hónap második felében szokták az októberi eseményt megrendezni, és ugyan tavaly kimaradt, 2016-ban a hó utolsó hetére tolódott. Ez talán most is ideális lenne az amerikai rajtokhoz igazodva, így személy szerint erre tenném a pénzem, ha muszáj lenne fogadni.

Amit nagy eséllyel tudunk, hogy a meghívók az eseményre 1 héttel előtte jönnek majd, aminek fényében az október második hete kiesni látszik, és ha jövő héten nem írunk a meghívókról, akkor a harmadik is. A negyedik meg sűrűnek látszik. Mivel a november már túl közel lenne a kereskedelem által “kissé” átszabott “Szeretet Ünnepéhez”, így erre még kisebb az esély. Ebben az esetben további csendes frissítések is jöhetnek akár, aminek személy szerint nem kifejezetten örülnék…

És hogy miért várjuk ennyire ezt az eventet? Az alábbi termékek kapcsán írtak már elemzők frissítésekről:

  • iMac frissítés – 485 napja nem frissült, az iMac Pro nem ér a nem olajtengereken csücsülő országokban
  • Mac mini frissítés – 1 448 napja nem frissült, legyen már valami! (Ha lesz, drágább lesz, mi előre szóltunk!)
  • Egy MacBook vonal átalakítás egy “olcsóbb” opcióval, ami kiváltja majd a MacBook Airt
  • A már említett új iPad Pro 12,9”-es és 11”-es méretben
  • Valami vadság. Rajongói álom! Olyan termék, amiről már mi is pletykáltunk de eddig nem került piacra: AirPods 2, AirPower, új HomePod, iPhone SE 2! (viccelek!)

Ami pedig nagyjából tényleg csak minket érdekel, hogy a várhatóan 2019-ben piacra kerülő Mac Próról mutatnak-e akár egy snittet is. Mert ha nem, a legutóbbi MacBook koncepció után Viktort (a másikat) elkapta az inspiráció, és elég ütős anyaggal készülünk…

Az AppleInsider mindenesetre most azt tippeli, hogy lesz bemutató, október 25-én csütörtökön, és hogy a bemutatott termékek mellett Cook majd az XR előrendelések brutális számáról számol majd be nekünk. Legyen igazuk! Addig talán összerakjuk az új rendszert a közvetítéshez. :)

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!