imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Milyen alkalmazásokat használunk iPhone-on?


Felmerült már többször is a kommentekben egy-egy hírnél, hogy megmutathatnánk milyen alkalmazásokat szoktunk használni mi az iPhone-jainkon. Rávettük magunkat, és mindenki írt pár sort az általa minden nap, vagy nagyon gyakran használt appokról. Természetesen ennél többet is használunk, ezek csak azok, amiket a leggyakrabban indítunk el.

Mindenkihez berakom a telefonjának a kezdőképernyőit is, ha esetleg valaki kiszúr valami érdekeset, amiről nem írtunk, akkor a kommentekben bátran lehet kérdezni. :)

Anna

Anna iPhone
Messages

Szinte minden ismerősőmmel iMessage-en keresztül kommunikálok, a szüleimmel is. Még szerencse, hogy ingyenes, különben csillagászati lenne a telefonszámlám az SMS-ekből, telefonálni nem szeretek.

Facebook

A közhiedelmekkel ellentétben, csak akkor Facabookozok, ha kapok vmilyen értesítést. Viszont azt sokszor kapok (rengeteg oldalnál feliratkoztam a Notifications-re).

Mail

A munkatársaimmal általában emailben beszélek, ill. egy nap kb 20 hírlevelet kapok (amiket nagyrészt lusta vagyok elolvasni…).

Calendar

Jó a memóriám, de az a legnagyobb félelmem, hogy valamit elfelejtek. Ezért minden időpontomról csinálok bejegyzést, és kétszeres értesítést állítok be. Még emailt is küld nekem, ha valahova mennem kell.

BpMenetrend

Reggel néztem, hogy mikor jön a metró. Szerintem ez az az alkalmazás, ami minden budapesti lakosnak kötelező.

Facebook Messenger

Azokkal a barátaimmal, akiknek nincs iPhone-ja/iPadje vagy Macje, Messengeren keresztül kommunikálok. Tudom én, hogy a Viber meg a WhatsApp is elég jó lett már, de nekem valahogy nem tetszenek.

YNAB

Aka You Need a Budget. Szuper alkalmazás, ha tudni szeretnéd, mire költöd a pénzed, illetve ha spórolni szeretnél vmire. Ráadásul diákoknak ingyenes!

Instagram

Kell ide bármilyen kommentárt fűznöm? Anna vagyok és Instagram-függő.

Weather

Mániám sokszor csekkolni egy nap az időjárást, főleg ha elutazom, vagy tervezek vmit a hétvégére. Meg persze azért, hogy mit vegyek fel.

Foursquare

Zseniális az alkalmazás, előre megtudhatod egy helyről, hogy aranyosak-e a pincérek, finom-e a kaja, lehet-e kártyával fizetni, stb. És természetesen te is hagyhatsz tippet másoknak.

 

Bence

Bence iPhone
Mailbox

Ipari levelezéshez számomra elengedhetetlen a Mailbox, amivel végre különösebb erőfeszítés nélkül tisztán tudom tartani a postafiókomat. A lényege, hogy csak azokat a leveleket hagyja szem előtt, amik aktuálisak, a többit vagy későbbre ütemezem, vagy archiválom, így mindig csak azt látom, ami tényleg fontos.

XBOX Smart Glass

Nem nagy varázslat, de nagyon jól jön, amikor az XBOX-on be kell gépelni valamit. A Smart Glass alkalmazással irányíthatjuk is az XBOX-ot, de leginkább csak a billentyűzet funkció miatt veszem elő.

Meetup

Gyakori látogatója vagyok különböző témájú Meetupoknak, amik önszervezett, valamelyest szakmai témájú, viszonylag spontán összejövetelek. A meetup.com-hoz tartozó alkalmazást használom elsődlegesen a csoportos eseményekre jelentkezéshez és a kapcsolattartáshoz.

Podcasts

Nem tudok betelni a podcastokkal, a műsorok meghallgatásához pedig az Apple saját alkalmazása számomra tökéletesen megfelel. Külföldi és hazai csatornákat egyaránt ezzel hallgatok minden nap, úgyhogy nagy örömmel fogadtam, hogy a közelmúltban új funkciók kerültek az alkalmazásba.

Instagram

Az egyetlen közösségi médium, amit kizárólag az iPhone-omon használok. Ha nem lenne Instagram, egészen más lenne az életem. Honnan máshonnan tudnám meg, hogy Anna mit ebédelt, vagy hogy az egyik volt osztálytársam látott egy cuki kutyát az utcán?

Facebook, Facebook Messenger

Nem fogok csalódást okozni, a Facebookot minden nap megnyitom, és a legtöbb ismerősömnek a Messengeren írok legtöbbször. Egyébként tudtátok, hogy hívni is lehet vele? Amikor kipróbáltuk, egészen meglepett, milyen tiszta a hang!

Decibel 10th

Mióta lakásban élek, folyton attól rettegek, hogy túl nagy a hangzavar nálam. Szerencsére ez a remek alkalmazás azonnal megmutatja, hogy inkább egy csendes beszélgetéshez vagy egy szabadtéri koncerthez hasonlít a szobám zaja. Igaz, nem teszteltem, hogy mennyire pontos, de mivel a szomszédok sem szóltak még, nagyon rossz nem lehet.

Duolingo

Most épp németül tanulok. Volt már francia is, az olaszra is ránéztem. Majd egy év múlva kiderül, hogy ért-e valamit, mindenesetre a Duolingo egy jól használható, élvezetes nyelvoktató alkalmazás ingyen, úgyhogy nagy baj nem lehet belőle.

Google Maps

Kár is volna tagadnom, hogy a helyi tájékozódás nem az erősségem. És mivel szinte kizárólag tömegközlekedést használok, az Apple Maps szóba sem jöhet, de igazság szerint a Google megoldásával is teljesen ki vagyok békülve.

Spotify

A mindennapi zenehallgatás elsőszámú szolgáltatója nálam a Spotify, még szerencse, hogy az iPhone alkalmazásuk is igen jóra sikeredett. Ha valaki nem ismerné: előfizetéssel teljeskörű on-demand zenehallgatás reklámok nélkül, ingyenes módban pedig shuffle módban hallgathatunk playlisteket és tematikus rádiókat.

 

Handras

Handras iPhone
Mail, Twitter, Facebook, Safari, Messages, iCal, Calculator

Ezeket természetesen minden nap többször is használom, leginkább munka miatt, vagy csak töltöm az időt a Facebookon míg mondjuk sorban állok a menzán.

Camera

Ez az egyik legfontosabb alkalmazás. Fényképezni azért fényképezünk, hogy megörökítsünk egy pillanatot az életünkből. Mivel a legjobb fényképezőgép az ami éppen nálunk van, ezért az iPhone a legjobb fényképezőgép. :) Nem mellékesen szinte az összes videós tartalmat a blogomra illetve ide az iMagazinra az iPhone-om segítségével veszem fel, szóval tényleg a legfontosabb app a telefonomon.

Philips Hue

Mióta a lakásomban szinte kizárólag Philips Hue izzókat használok, ezt az appot minden nap használom. Például amikor lefekszem, az egész lakásban ezzel az alkalmazással kapcsolom le az összes fényt, de ha filmet nézek, akkor is ezzel az appal sötétítem el a nappalimat.

Netatmo

Az gyári időjárás appot nálam teljesen kiváltotta. A Netatmo appban is van hét napos előrejelzés, ráadásul konkrétan a lakásom melletti időjárási adatokat látom, plusz a lakás belső adatait is nyomon követhetem. Írtam is a Netatmóról tesztet, itt olvashatjátok. Jó kis cucc.

Smart Air

Ez az app a Samsung klímámat vezérli, most nyáron elég sokat használom. Akár a munkahelyemről is elindíthatom a klímát vele, hogy mire hazaérek, kellemes hőmérséklet fogadjon, de otthon is sokkal kényelmesebb ezzel az alkalmazással kezelni a beltéri egységet mint a gyári gagyi távirányítóval.

Smart View

Ezzel a Samsung TV-met lehet irányítani. Nem használom sokat, mert elég béna app, de jó szolgálatot tesz ha elkavarodik a TV távirányítója, vagy lemerül benne az elem.

Withings

Ez a Withings okosmérlegemhez tartozó app, lépésszámlálóval, bmi, testzsír százalék méréssel, és persze a súlyom változását is nyomon tudom követni. Fél kilót híztam az elmúlt két hónapban :( Teszt itt.

Instagram

Nem régóta használom, de ha úgy érzem, hogy lefotóztam valami szépet vagy érdekeset, akkor ide töltöm fel. Íme.

BMW Connected

Ezt ritkán használom, inkább csak hosszabb autóutakon. Ez az alkalmazás adja át a BMW-nek a Twitter, Facebook adatokat, illetve mutatja az üzemanyag szintet, és a megtett kilométereket.

Stocks

Bár nem tőzsdézek, de gyakran ránézek a gyári Stocks appra. Egyrészt az Apple részvények miatt, másrészt a devizaárfolyamok miatt is amiket ebben az alkalmazásban követek.

Podcasts

Nemrég rászoktam, hogy hosszabb autóutakon podcastokat hallgatok. Az autóm USB-n keresztül átveszi a Podcasts app hangját és irányítását, így simán tudok órákig is különböző podcastokat hallgatni, hogy ne legyen annyira unalmas a vezetés.

Természetesen az összes alkalmazást használom azok közül amik a telefonomon vannak, de persze akadnak olyan appok, amiket nagyon ritkán használok. Pár havonta át szoktam nézni a telefonomat, és azokat az appokat amiket nem használok, letörlöm. Játékokat nem nagyon láttok a telefonomon, egész egyszerűen azért, mert ha már tapizós játékokkal játszom, akkor azt az iPademen teszem.

 

Laci

Laci iPhone
Safari, Mail, Messages

Ezekről nem írnék bővebben, teljesen egyértelmű. Naponta kismilliószor nyitom meg mindhárom alkalmazást, szerintem a telefonon töltött időm legalább 60%-át ezen appok nyomogatása tölti ki.

Phone

Kakukktojás, mert ezt nem használom, legalábbis nem minden nap. Utálok telefonálni, nem hívok senkit, szerencsére engem sem hívnak sokan. Most megnéztem, a tegnapi nap kivételével múlt hét csütörtökön telefonáltam utoljára.

Weather

Sok különböző időjárás-appot próbáltam már, de valahogy mindig visszajutottam a gyári megoldás használatához. Gyors, szép, nem tud sokat, de a célnak megfelel.

Facebook, Facebook Messenger, Instagram

Őket is egy csokorba szedném adja magát a dolog. Sokat nem nyomogatom egyébként telefonon a Facebookot, max. tömegközlekedésen ha el akarom üti az időt. A Facebook Messenger sajnos szinte sztenderddé vált, ezen keresztül tartom azokkal az ismerőseimmel a kapcsolatot, akiket még nem sikerült „megtérítenem” (többiekkel iMessage-ben). Instagramon nem sok embert követek, én sem vagyok túlzottan aktív, de napi egyszer-kétszer végigpörgetem.

MoneyBook

Ezt használom a költéseim követésére, mivel van tök jó webes felülete is, és ezt szoktam meg annak idején, noha ma már kismillió hasonló app létezik. Váltani nem fogok, mert 2010. novembere óta gyűjtöm benne az adatokat.

Foursquare

Nem vagyok nagy becsekkolgató, de elhatároztam, hogy mayor leszek az Apcom-irodában, ehhez pedig kell. :)

Szókirakós 2

Nálam az iPhone-on való játék úgy néz ki, hogy mindig rákattanok egy játékra, amit aztán szénnéjátszok amíg meg nem unom. Most éppen a Szókirakós 2 van soron, pont 4 hónapja kezdtem el játszani vele, eddig nettó 115 órát toltam bele. Tökéletes buszon, metrón, vécén, stb.

Philips Hue

Imádom a Philips Hue lámpáimat, bár egyelőre csak három E27 foglalatú izzóval és egy Bloommal tolom. Természetesen az appon keresztül irányítom őket, így ezt az alkalmazást egészen biztosan minden nap elindítom.

RedEye

Másik nagy kedvencem. Azóta sajnos megszűnt a cég, pedig egy baromi jó terméket hoztak össze. A RedEye egy infra jeladó és egy alkalmazás kombinációja, gyakorlatilag egy univerzális távirányító. Ezzel vezérelek és kapcsolok be a nappaliban minden infrás eszközt (tévé, hangcucc, set-top box, WDTV, Xbox, klíma, stb.), a scriptelési lehetőségekkel pedig nagyon praktikusan oldhatjuk meg, hogy filmnézéshez például egyszerre kapcsolja be a hangrendszert, a WDTV-t és a tévét, ha pedig tévénéző módra váltok, akkor kikapcsolja az előbbi kettőt, de a tévé marad. Mindenképp írnék tesztet róla ha még árulnák.

TVShow Time

Lehet, hogy ezt nem indítom el minden nap, de ahogy egy korábbi hírünkben is írtam, én ezt használom a sorozatok követésére.

Camera, Photos

Valószínűleg minden nap lövök valamiről pár képet, erre a sztenderd gyári Camera alkalmazást használom. Utána a Photos appban törlöm is a képeket.

Sleep Cycle

Az ébresztőórám, ami most már több mint 2 éve szolgál és vezeti a statisztikákat az alvási szokásaimról. Ebből tudom meg azt is, hogy két év alatt az átlag 7 óráról átlag 6 óra alá csökkent le a napi alvásidőm. Ez mindig megijeszt amikor látom, de aztán sosem tudok változtatni rajta.

MobilosOKÉ, SZÉP kártya

Pénzügyi dolgok, az előbbi az AXA mobilalkalmazása, utóbbival pedig azt ellenőrzöm, hogy belefér-e még az éppen esedékes pizzarendelés a keretbe, vagy simán bankkártyával fizetek.

BpMenetrend

Mivel tömegközlekedéssel járok, ezért kihagyhatatlan a BpMenetrend alkalmazás. Gyors, mutatja amit kell, a célnak tökéletesen megfelel.

Yo

Yo.

UPDATE: Közkívánatra itt letölthető a háttérképem (jobbklikk, Save Linked File vagy megnyitás új fülön).

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!