imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Milyen Apple termékek jönnek idén és mikor? Itt a válasz.


Ahogy haladunk előre az idei évben, egyre biztosabban látható, hogy milyen bejelentésekkel és termékekkel készül még az Apple. Nemrég Eddy Cue elmondta egy interjúban, hogy ebben az évben az elmúlt 25 év legjobb termékei érkeznek az Apple-től, ezért én most összeszedtem havi bontásban, hogy mi várható az év hátralévő részében.

timeline2014

Június-július környékén várható egy iMac frissítés. Semmi extrára nem kell számítani, nagy valószínűséggel hasonló frissítés jöhet az iMacnél, mint a nemrég bemutatott MacBook Airnél, tehát nagyon picivel gyorsabb CPU, és egy 100 dolláros árcsökkentés. Bár már vannak utalások az OS X Yosemite-ben retina kijelzős iMac-ekre, most még biztosan nem várható retinás iMac. Talán majd jövőre.

A július és augusztusi hónapokra nem nagyon várok semmit, esetleg egy Mac mini frissítést. Sosem volt még ilyen hosszú ideig frissítés nélkül a Mac mini, a cikk írásának a pillanatában pontosan 600 nap telt el a mostani modell bemutatása óta. Emiatt nagyon időszerű lenne egy új modell bemutatása, de persze az is lehet, hogy ha már ennyi ideig nem történt semmi, akkor még akár 200 napig marad ez a széria. Mindenesetre betettem az idővonalra egy szép nagy kérdőjellel a minit.

Amennyire unalmasnak ígérkezik a nyár, annyira izgalmas lesz a szeptember. Természetesen jön majd az iPhone 6, ezzel együtt pedig az iOS 8 is megérkezik. Természetesen már most rengeteg iPhone 6 pletyka és kép terjed a neten, én nem mennék most ebbe bele, inkább megvárom a hivatalos bemutatót, ugyanis ezek a műanyagból farigcsált iPhone 6 képek nagyon távol vannak a valóságtól. Az iPodokat is szeptemberben szokták bemutatni, de amint látjátok én nem tettem be az iPodokat, hiszen tavaly sem volt már frissítés (színeken kívül), és látva az iPod eladások csökkenését én arra számítok, hogy a jelenlegi modellpalettát teljesen kinyírják, és az iPodok helyére érkezik, valamilyen viselhető okoskiegészítő. Lehet ez iWatch is, de én inkább egy iWear megnevezést használnék, mert egyáltalán nem biztos, hogy az Apple egy egyszerű okosórát mutat majd be. Ha lesz ilyen viselhető termék, akkor valami nagy durranás kell, hogy legyen, nem csak egy egyszerű digitális kijelzős órának. Ugyancsak szeptemberre tehető az Apple TV frissítése, hiszen abszolúte beleillik az iPhone-iWear csomagba, és az Apple TV-t is elképesztően hosszú ideje nem frissítették. Egészen konkrétan 830 napja, úgyhogy legkésőbb szeptemberben időszerű egy új modell bemutatása.

Októberben menetrendszerűen jöhet az új iPad család frissítése. Mi várható? Erősebb CPU és GPU, de a design marad a mostani. A nagy kérdés, hogy lesz-e iPad Pro (nem kizárt), egy 10 hüvelyknél nagyobb iPad modell. Ha lesz, én megveszem, az biztos.

Ugyancsak októberben várható az OS X Yosemite, a végleges verziót mindenki letöltheti majd ingyenesen. Miért csak október? Egész egyszerűen azért, mert hamarabb nem készülnek el vele. Emlékezzetek csak vissza, a Mavericks is tavaly október 22-én érkezett, a Yosemite is erre az időpontra várható.

November már erősen a karácsonyi időszak, de az Apple nem szokott szívbajos lenni, és simán bemutat terméket novemberben is. A MacBook Pro frissítése szinte biztosra vehető, bár semmi extrára nem számítok, a nagy kérdés, hogy lesz-e végre egy 4K vagy Retinás monitor bemutatva. Én nagyon szeretnék látni egy ilyen Apple monitort, ezért bár csak kérdőjelesen de, beraktam az előrejelzésbe.

Biztosan észrevettétek, hogy a Mac Prót kihagytam. Szerintem idén még nem fognak hozzányúlni a Mac Próhoz, ha mégis, akkor csak egy minimális ráncfelvarrás és árcsökkentés erejéig, de ez sem valószínű. Ugyanígy nem számíthatunk Retina kijelzős MacBook Aire, hiába volt erről egy csomó pletyka a WWDC előtt, semmi nem erősíti meg, hogy idén érkezne ilyen gép.

Nagyjából a sor végére értünk, az igazság az, hogy egészen novemberig kell majd arra várnunk, hogy minden kiderüljön és megtudjuk pontosan mire gondolt Eddy Cue amikor azt mondta, hogy ebben az évben minden idők legjobb termékpalettáját mutatják majd be.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!