imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Milyen kincseket rejt a cupertinói Apple Store?


Az Apple jelenlegi főhadiszállása Cupertinóban található, az Infinite Loopon. Az irodák mellett van itt egy aprócska Apple Store is, ahol olyan dolgokat vehetünk, amiket sehol máshol a világon.

Az Infinite Loop 1 szám alatt található Apple Store első ránézésre semmilyen izgalmat nem tartogat: a cég többi boltjához képest egészen aprócska, csupán néhány található benne a jellegzetes faasztalokból pár polc társaságában. Nemrég ugyan felújították, vagyis – amennyire a méretéből adódóan ez lehetséges – már a Jony Ive és Angela Ahrendts által megálmodott belső kialakítást képviseli. Azonban nem ezért izgalmas.

Apple Store Cupertino

Hanem azért, mert olyan dolgokat vásárolhatunk itt (már persze a „hagyományos” Apple-termékeken kívül), amelyeket egyetlen másik Apple Store-ban sem: hivatalos ajándéktárgyakat. Apple-logós pólókat, bögréket, kulacsokat, jegyzetfüzeteket. Ilyesmit persze sok helyen találhatunk, hiszen bárki nyomhat Apple-logót bármire – amíg le nem sújt rá a jog szigora. Eredeti Apple-logós pólók, bögrék, kulacsok és jegyzetfüzetek viszont csak itt vannak.

A 9to5Mac egyik bloggere, Zac Hall a napokban Cupertinóban járt, és lefotózta a jelenlegi kínálatot – az ajándéktárgyak ugyanis időről időre cserélődnek, Handras például teljesen más pólókat zsákmányolt a legutóbbi útja alkalmával. Nézzük, miből válogathat az, aki a helyszínről követi majd a csütörtöki Mac-bemutatót!

Apple Store Cupertino

Kezdjük a pólókkal. Összesen 16 különböző modell közül válogathatunk. Van nyolc egyszerűbb, színes változat melyeken elöl egy Apple-logó található, a hátukon pedig a „1 Infinite Loop” felirat olvasható, amiből látszik, hogy itt jártunk. Ezen kívül találunk nyolc fekete változatot is, amiken különböző minták vannak: a szív az Apple Watch-ról, Siri, a jelenlegi kínálat, az első iPod, az első Macintosh, sőt még egy „I  California” feliratút is választhatunk, az áruk 30 dollár körül mozog. Van azonban más is!

Apple Store Cupertino

A másik, izgalmas kincseket rejtő polcon jegyzetfüzeteket is találunk. Van belőlük sima és vonalas, különböző méretek, 19 és 29 dolláros áron. A jegyzetfüzet mellé Apple-logós golyóstollat is vásárolhatunk, ezüst, arany és rozéarany színben, darabját 35 dollárért. Ezeket a texasi Retro 1951 nevű cég gyártja, a pontos modell neve Tornado Rollerball, tőlük szerezhetjük be hozzájuk a tollbetéteket is.

Végül jöjjenek a bögrék és a kulacsok. A porcelánbögréket Japánban gyártják, három szín (fehér, fekete, szürke) és két méret (kicsi, nagy) közül választhatunk. Az áruk 25 és 29 dollár, és ha a személyzettől kérjük őket, egy dobozt is kapunk hozzájuk. Ha magunkkal vinnénk a forró vagy hideg italt, akkor nézzünk körül a kulacsok tájékán. Ezekbe fél liter folyadékot tölthetünk, amit 24 órán át tartanak hidegen vagy 12 órán át melegen. A gyártó ebben az esetben a S’well, és fehér vagy ezüst színt választhatunk 35 dollárért.

Íme néhány további kép az ajándéktárgyakról:

Apple Store Cupertino Apple Store CupertinoApple Store CupertinoApple Store CupertinoApple Store CupertinoApple Store CupertinoApple Store Cupertino

Forrás és képek: 9to5Mac.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!