imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Milyen lenne az Apple Watch kezelőfelülete iPhone-on?


Az Apple Watch bemutatásával az Apple az eddig megszokott iOS-kezelőfelülettől gyökeresen különböző látványvilágot vezetett be okosóráján. Nekem nagyon tetszenek a kör alakú ikonok, és az, ahogy a görgetéssel dinamikusan változik a méretük.

Handras eljátszott a gondolattal, hogy milyen lenne, ha az iOS is ebbe az irányba mozdulna el, vagyis hogyan nézne ki az Apple Watch kezelőfelülete iPhone-on. Ehhez az Apple által kiadott videót használta fel, és az óra számlapján megjelenő kezelőfelületet helyezte rá egy iPhone 6-ra egy videóban. A videó egyébként elég felkapott lett, számos külföldi iPhone-nal és iOS-szel foglalkozó blog rátalált és írt róla.

A nagyobb kijelzőn szerintem is rendkívül látványos lenne például az ikonok dinamikus mozgása, illetve az, hogy gyakorlatilag ki-be nagyíthatunk az iPhone kezdőképernyőjén. Egyébként biztos vagyok benne, hogy Jony Ive és csapata is elgondolkoztak már ezen a dolgon.

Szerintem azonban vannak azért gondok a koncepcióval. Az Apple Watch-on nem szerepelnek például az alkalmazások nevei az ikonok alatt. Ez az órán valószínűleg nem lesz probléma, mivel nem hiszem, hogy bárki is több száz appot telepítene rá. Egy iPhone-on azonban már problémásabb a dolog, ráadásul a mappák kérdését is meg kéne oldani valahogy.

Az Apple bemutatón elmondták, hogy az igazán nagy kihívást az Apple Watch esetében pont a használható kezelőfelület megalkotása jelentette, vagyis egy új, teljesen egyedi rendszer létrehozása, mely az ilyen kis kijelzőkön is jól működik. Ehhez ráadásul egy új fizikai kezelőszervet is alkottak, a „digitális koronát”. Arról is szó volt, hogy különböző kijelzőméretekre és különböző eszközökre érdemes különböző kezelőfelületeket gyártani.

Szóval, maga a dinamikus mozgás és az ikonok újszerű elrendezése szerintem egyáltalán nem lenne probléma az iOS esetében, nekem tetszene is, jól is jönne egy kis vérfrissítés, hiszen az Apple mobil operációs rendszere azon kívül, hogy tavaly az iOS 7 bemutatásával jelentős mértékben megváltozott kinézetét tekintve, gyakorlatilag az alapokat nézve 7 éve változatlan formában működik. Viszont így egy az egyben biztosan nem vehető át az Apple Watch megoldása.

Persze lehet, hogy Johny Ive-nak már régóta lapul egy ötlet a zsebében.

Forrás: Handras.hu

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!