imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Milyen lesz az Apple Watch Instagram és más appok?


Ezt persze pontosan még senki sem tudja, de a Huge Digital Agency most kiadott néhány igen átgondolt alkalmazás tervet, ami jó képet adhat arról, milyen alkalmazásokat használunk majd az Apple óráján.

A Huge Digital Agency tagjai először is néhány jelenleg is népszerű alkalmazást próbált átültetni az Apple Watch-ra. Nem csak látványterveket készítettek, azt is átgondolták, milyen funkciókat lehet és érdemes fejleszteni a csuklón hordott apró készülékre. Bár néhány ötlet elsőre a valóságtól elrugaszkodottnak tűnik, az alap koncepciót tekintve nem járhatnak messze az igazságtól.

Instagram

3040936-inline-1-instagram

Az Instagram terve érthető módon viszonylag egyszerű, csak az értesítéseinket nézhetnénk meg, illetve a digitális korona használatával böngészhetnénk a velünk megosztott fotókat.

The New York Times

3040936-inline-i-4-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-elections

A friss hírekről közvetlenül az Apple Watch-on értesülhetnénk, sőt, a különleges eseményeket, mint például a politikai választásokat egyedi módon közvetíthetné a szerkesztőség, ami az óra apró kijelzőjén is élvezhető.

Uber

3040936-inline-i-9-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-uber

A Budapesten is elérhető közösségi taxi szolgáltatás Apple Watch alkalmazásával hangvezérléssel rendelhetnénk autót a kívánt helyre, élő térképen követhetnénk, merre jár a sofőr, és ha esetleg valami probléma akadna, közvetlenül az órán megjelennének a sofőr üzenetei.

Foursquare

3040936-inline-i-6-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-foursquareA terv szerint a Foursquare alkalmazást használhatnánk arra, hogy bejelentkezzünk különböző éttermekbe, szórakozóhelyekre – igaz, az iPhone-on ezt a funkciót már nem a Foursquare, hanem a Swarm alkalmazásban találjuk. Az óránkon megjelennének a közelünkben található ajánlott vendéglátóhelyek is.

Mobilbank

3040936-inline-i-1-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-chase

A Chase alkalmazáson keresztül mutatják be azt, hogyan lehetne intézhetnén banki ügyeinket az Apple Watch-ról. A terv szerint itt láthatnánk az aktuális egyenlegünket, indíthatnánk azonnali átutalást, és értesítést kapnánk, ha új összeg folyik be a számlánkra, egyes tételek fizetési határidejének közeledtével pedig értesítést kapnánk.

Mozijegy

3040936-inline-i-5-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-fandango

A Fandango alkalmazás segítségével a közeli mozik műsorát láthatnánk, sőt, közvetlenül az óráról vehetnénk meg digitális jegyünket a kiválasztott filmre, amit szintén az Apple Watch kijelzőjén mutatnánk be a jegyszedőnek.

A Huge tervezői a jól ismert alkalmazások mellett új felhasználási módokon is gondolkodtak, amelyek kifejezetten az Apple Watch adottságai miatt lennének praktikusak.

iBeacon érzékelő

3040936-inline-i-2-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-coffee

Az Apple iBeacon technológiáját mintha az Apple Watch-ra találták volna ki, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy bluetooth segítségével egy zárt térben is meghatározzuk a készülék – és egyben az azt viselő felhasználó – helyét, és így például egy kávézóban a megfelelő asztalnál ülőket a Watch segítségével értesíthetnénk, ha elkészült a rendelésük.

Személyes pénzügyek kezelése

3040936-inline-i-budget

Sokan fontosnak tartják, hogy tisztán lássanak költéseikkel és pénzügyeikkel kapcsolatban, ezért minden egyes kiadásukat pontosan rögzítik valamilyen pénzügyi alkalmazás segítségével. Ez már iPhone-nal is egész fájdalommentesen megoldható, de ha még a zsebünkbe se kellene benyúlni, közvetlenül a csuklónkon még kényelmesebben rögzíhtetnénk kiadásainkat.

Teendők

3040936-inline-i-todolist

A pénzügyeinkhez hasonlóan a személyes teendőinket és emlékeztetőinket is egyszerűbb lenne az Apple óráján ellenőrizni és bejelölni azokat a feladatokat, amiket már elvégeztünk.

Meccs eredmények

3040936-inline-i-7-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-live-score

Azonnali értesítést kérhetnénk minden fontos eseményről, ha épp nem tudjuk nézni kedvenc csapatunk sorsdöntő meccsét.

Navigáció

3040936-inline-i-8-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-navigation

Az óra navigáció során nem csak térképen mutatná az útvonalat, az újszerű, több különböző ponton érezhető rezgés segítségével rá sem kellene néznünk a kijelzőre ahhoz, hogy tudjuk, merre kell mennünk.

Konyhai segéd

3040936-inline-i-3-how-your-favorite-apps-will-look-applewatchconcepts-cooking

Egy megfelelő konyhai alkalmazással mindig csak egy pillantásra lennénk a recept éppen szükséges részétől, és a szükséges időzítőket sem magunknak kellene beállítani, hogy ne égjen oda a sült.

Forrás: Huge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!