imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Milyen lesz az iPhone 6s?


Nem kellett annyira sokat várni, alig kezdődött el a tavasz, és máris megérkeztek az első hírek és találgatások azzal kapcsolatban, hogy vajon mire számítsunk a szokás szerint várhatóan szeptemberben esedékes iPhone-bemutatón. A KGI elemzője most 11 pontban foglalta össze a tippjeit.

A „KGI elemzője” alatt pedig Ming-Chi Kuóra gondolunk, aki már-már legendának számít ebben a témában, és a jóslatai hajlamosak egész jó aránnyal valóra válni. Azt nem tudni, hogy belső forrásokból dolgozik-e, vagy csak nagyon jók az ösztönei és képes átlátni az Apple logikáját. A 11 pontos listája ez utóbbira utal, ugyanis 1-2 kivételtől eltekintve valóban logikus következtetések. Mivel nagyon gyorsan körbefutott a neten, nézzük meg, miket írt Kuo, és mit gondolunk mi a tippjeiről!

1. Force Touch
Ez teljesen hihetőnek tűnik. A nyomásérzékeny érintés technológiája az Apple Watch-ban debütált, majd megjelent a 13″-es Retina kijelzős MacBook Prókban és az új MacBookban is. Két kérdés van a Force Touch-csal kapcsolatban: egyrészt, elfér-e az iPhone-ban? Igazából ha sikerült az Apple Watch-ba, valamint az annál is vékonyabb MacBookba beépíteni, akkor ezzel valószínűleg nem lesz gond. Másrészt, mennyire radikális átalakítás szükséges a használatához az iOS-ben, és hogyan küszöbölik ki azt, hogy a régebbi generációkban nincs benne a technológia? Ettől függetlenül 80%-ot adunk erre a tippre.

2. Marad a kétféle kijelzőméret, és nem lesz 4″-es modell
Valószínűleg ebben sem téved Kuo, a 4″-es modellnek ott az iPhone 5s, ami továbbra is nagyon szépen fogy, igazából fölösleges is hozzányúlnia az Apple-nek a típushoz – a teljesítménye elég lehet még egy évre. Örvendetes lenne, ha tovább csökkentenék az árát, amire mi reális esélyt látunk, ha az iPhone 6-ok megmaradnak a kínálatban, és az iPhone 5c-nek pedig búcsút intünk. Mi 90%-ra tartjuk a tippet, bár, most hogy elkezdtünk róla beszélgetni, már annyira nem vagyunk biztosak benne. Mi van, ha lesz egy 6c, ami váltja az 5s árszintjét, de már van benne NFC, ami az Apple Pay terjedésében segíthet?

3. Új szín érkezik: a rozéarany
A KGI elemzője szerint lesz még egy arany szín, ami jobban passzul majd a rozéarany Apple Watch Editionhöz. Ezzel kapcsolatban nehéz jósolni, mi nem sok értelmét látjuk egy másik arany árnyalatnak, bár a távol-keleti piacokon elképzelhető, hogy lenne sikere. Mi 50%-ot adunk neki.

Vajon ilyen lesz a rozéarany iPhone 6s? | Kép forrása: Shop Le Monde
Vajon ilyen lesz a rozéarany iPhone 6s? | Kép forrása: Shop Le Monde

4. Jobb, 12 megapixeles lesz a kamera
Mivel eddig minden „s” modell egyik legfontosabb újítása a jobb kamera volt, ezért nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy erre tippeljünk. Simán 100%. Persze ezen kívül is várhatóak újítások a kamera terén.

5. Még egy mikrofon kerül a hangszóró mellé
Nos, az ilyen tippek esetében gondolkozunk el azon, hogy Kuo belsős forrásokkal rendelkezik. Az Apple mindig nagy hangsúlyt fektetett a hangminőségre, még a MacBookokba is több mikrofont építenek, ezért elképzelhető a dolog. Legyen mondjuk 70%.

6. A9 processzor és 2GB LPDDR4 memória
A processzor nem kérdés, minden évben bemutatkozik egy új generáció, a memória meg igencsak időszerű, ráadásul az iPad Air 2 esetében is emelték. 99%, hogy bejön.

7. Nem fog elhajolni
Másfajta anyagból illetve belső kialakítással érkezhet az iPhone 6s (7?) háza, ezért elfelejthetjük a bendgate-et. Ez simán esélyes, van is egy jó kis 7000-es sorozatú alumíniumötvözetük, amit az Apple Watch esetében is használnak, és ami bizonyos mutatók alapján a rozsdamentes acélnál is keményebb. Persze lehet, hogy akkor majd jön a crackgate, vagyis törés-gate… Nagyjából 60%-ra tippeljük az új anyagot.

8. Ha megoldják a törésproblémát, limitált mennyiségben jöhet a zafírkristály előlap az 5,5″-es modellre
Ez már tavaly is hír volt, azóta pedig nem került elő a téma. Nem az Apple-re vallana, hogy két különböző kijelzőt használjanak, de mostanában bármit el tudunk képzelni. Ettől függetlenül ennek a tippnek csak 40% esélyt adunk.

9. Javítanak a Touch ID-n
Ezt már az iPhone 6 esetében is megjátszották. Mára gyakorlatilag – legalábbis nekünk – 99,5%-os pontossággal működik az ujjlenyomat-olvasó, de biztos van még hely a fejlesztésre, meg persze az Apple Pay promóciója során is jól jönne a dolog. A marketingszempontok miatt mi 80%-os esélyt jósolunk ennek.

10. Gesztusvezérlés
Ezt nem is fejti ki bővebben Kuo, úgyhogy nem tudhatjuk, hogy pontosan mire gondol. Szintén nagyobb változtatásokra lenne szükség az iOS-ben, persze ezt mondjuk a régebbi modellek esetében is meg lehetne valósítani. Mi azért csak 30%-ot tippelünk rá.

11. A gyártás augusztus közepén vagy végén indul, idén 80-90 millió darabot adnak el, 2:1 arányban a kisebb méret javára
A tavalyi adatok alapján a mennyiség teljesen elképzelhető, a gyártás hagyományosan ilyenkor indul, egyedül az arány tűnik egy kicsit túlzónak a Plus méret javára, bár a phablet-piac erőteljes fellendülésben van. Azért összességében 90%-os valószínűséggel bejönnek ezek a dolgok.

Fontos tehát, hogy a fentiek csupán Ming-Chi Kuo, a KGI elemzőjének tippjei. Persze ő elég jó találati aránnyal rendelkezik az elmúlt évekből, és a legtöbb tippje nagyon is reális következtetés. Még valamit a névadásról. Hagyományosan egy „normál” generációt egy „s” generáció követ, mely külsőleg nem hoz jelentős változást, csak a készülék specifikációiban. Egyesek szerint most szakít ezzel a hagyománnyal az Apple, és iPhone 7-nek nevezik majd az új generációt. Mi ennek nem adunk sok esélyt, de szeptemberben(?) kiderül.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép eredetije: Shop Le Monde.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!