imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Milyen telefont látsz a képen?


Már megszoktuk, hogy sokakat inspirál az Apple termékek által képviselt formavilág, de amit most a Lenovo csinált, az még a távol-keleti cégek esetében is ritkaságszámba megy. Persze Kínában ez nem igazán számít.

A Lenovo bemutatta az S90 (Sisley) névre hallgató telefonját, ami kifejezetten a Kinai piacra készült. Mivel nemzetközi piacokon nem tervezik forgalmazni, ezért gyakorlatilag szinte egy az egyben lemásolták az iPhone 6-ot. Sőt, nem csak az iPhone 6-ot, hanem az Apple termékoldalát is kölcsönvették az új telefon erényeinek bemutatásához.

A készülék egy 5 hüvelykes 720p-s AMOLED kijelzővel érkezik, a vastagsága 6,9 mm, vagyis pontosan megegyezik az iPhone 6 vastagságával. A tömege 129 gramm, ami szintén grammra pontosan ugyanannyi, mint az iPhone 6. A készülékben egy négymagos Qualcomm processzor dolgozik, 1 GB memóriával, 2300 mAh-s akksival, és természetesen Android rendszerrel. Ára átszámítva 330 dollár, vagyis nagyjából 80 000 forint. De ez igazából teljesen lényegtelen, átlagos hardverről van szó, a lényeg maga a telefon designja. Íme:

Lenovo_level

Bár a hangerő gombok helyén a SIM tartó található, mégis egyértelmű, hogy az iPhone 6-ot másolták tervezéskor. Lekerekített üveglap nincs a kijelző előtt, cserébe a termékfotó hátterét is az Apple “inspirálta” a termékoldalon.

Lenovo_camera

A kamerát is be kell mutatni, itt is a szomszédba mentek a jól bevált ötletért.

Lenovo_camera_wall

A fenti kép láttán azonnal beugrott, hogy ezt a sivatagi képet láttam már valahol. Gyorsan átfutottam az Apple iPhone 6 bemutatóoldalát, és meg is találtam. Bár a kép nem egyezik teljesen, a helyszín egyértelműen ugyanazt a tájat ábrázolja. Nem igazán értjük, hogy miért nem lehetett mondjuk egy New York fotót, vagy bármilyen más képet használni illusztrációként.

Lenovo_display

Ezt a képet is a Lenovo oldalán láthatjuk, azt hiszem nem nagyon kell magyarázni. Copy+Paste. De jöjjön a kedvencem:

Lenovo_oldal

Teljesen azonos szögből fotózták a Lenovo telefonját, pontosan úgy beállítva mint az iPhone 6-ot és az iPhone 6 Plus-t, de sokkal viccesebb, hogy a Lenovo képén nem teljesen stimmelnek a méretek. Bár mintha két különböző méretű S90-et látnánk, az S90-ből csak egy méret, az 5 hüvelykes létezik, de annyira belelendültek a másolásba, hogy itt is, és a cikkünk borítóképén is olyan mintha kétféle méretben gyártanák ezt a készüléket.

lenovo_hero

Még egyszer fontos megjegyezni, hogy ez a Lenovo készülék a Kínai piacra készült, ahol a jó másolás inkább erénynek számít, nem úgy mint a világ más részein. Talán ahogyan mi is, sokan felháborodnak ilyen megoldáson, de Kínában egészen máshogy fogják fel ezt, ott az embereknek elég ha egy termék hasonlít az eredetire, teljesen elfogadott, hogy másolatokkal rohangálnak az emberek, legyen az autó, telefon, vagy bármi más. Ettől függetlenül nem néztük ki volna egy Lenovo méretű cégből, hogy ennyire durván másoljanak le egy Apple terméket.

Laci: Egyébként az a vicces, hogy amikor reggel nézegettem a Lenovo weboldalát, akkor a szlovák kolléga mellettem hirtelen azt hitte, hogy egy landing page-et készítek iPhone 6-hoz, és nem értette, miért ilyen kezelőfelület szerepel az iPhone 6 kijelzőjén.

Forrás: Android Authority.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!