imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mindegyik új iPhone támogatja a gyorstöltést


Viszont van egy kis csavar a dologban, ugyanis a dobozba csomagolt gyári kábelekkel nem lehet majd működésre bírni a technológiát. Egy kis befektetéssel viszont fél óra alatt akár 50%-nyi dzsúzt szuszakolhatunk majd bele a csúcskészülékekbe.

Ami a gyorstöltést illeti az Apple pont olyan, mint a népmesében a bíró okos lánya: hozott is ajándékot, meg nem is. Az iPhone X, az iPhone 8 és 8 Plus (és egyébként a 2017-es iPad Prók is) ugyanis kivétel nélkül támogatják a gyorstöltést. A csavar annyi a dologban, hogy ehhez be kell ruházni egy aprócska átalakítóra.

Kelleni fog egy ilyen.

Úgy sikerült összehozni ezt a kissé nyakatekert helyzetet, hogy az Apple beépítette az USB-C szabvány egyik varázsképességét, az úgynevezett USB Power Delivery-t az említett készülékekbe. Ennyi pedig már elég is ahhoz, hogy támogatott legyen a gyorstöltés. Az Apple tehát jelen esetben egy ugyanolyan szabványt használt, mint a világ rajtuk kívüli álló másik része, ami már önmagában elég meglepő.

De nem eszik olyan forrón a kását. Ahhoz, ugyanis hogy élvezhessük is a gyorstöltés előnyeit olyan eszközökrre lesz szükségünk, amelyeket nem fogunk megtalálni a gyári dobozban az alkatrészek között.

Itt a gyorstöltés receptje 1 főre:

És egy ilyen is.

Legjobban tehát azok jártak, akik eleve valamelyik új, USB-C-s MacBookok valamelyikét használják, hiszen ők csak a kábel megvásárlásával megúszhatják az egész történetet. Annyit pedig szerintem simán megérhet a dolog.

Forrás: The Verge

Amíg tart a Back to School akció eleve sok tízezer forint kedvezménnyel vásárolhatsz magadnak új MacBookot. A fentiek tudatában pedig úgy is nézheted a dolgot, hogy a beruházással további 20 ezer forintot spórolsz.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!