imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden, ami KIMARADT a tegnapi Apple Special Eventből


Új Apple Watch, iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR – új termékekből nem szenvedtünk hiányt tegnap. De mik voltak azok a termékek, amik jöhettek volna, de mégsem mutatták be őket?!

iPad Pro

Ennek a készüléknek volt a legnagyobb reális esélye. A Keynote elején olyan pörgős tempóban haladtak, hogy nagyon sokáig azt hittük, belefér még egy One more thing az új iPad személyében. Az iPadeknek sosem volt egy szokásos bemutatkozási dátuma, bár mostanában inkább tavasszal szokta őket megjelentetni az Apple, ennek ellenére simán jöhetett volna tegnap is.

Ez lett volna ugye az az iPad, aminek formaterve harmóniába került volna az új iPhone vonalával, azaz Face ID-t, vékony kávát és OLED kijelzőt reméltünk, miközben a Home gombnak itt is búcsút intettünk volna. Talán majd később…

Mac mini

Gurman pár hete belengette, amit már korábban is reméltünk, azaz hogy végre, hosszú évek után az Apple kezd valamit a Mac minivel. A készülékkel, ami sokak kedvence, és ami klasszikusan az egyik legjobb ár/érték arányú, igazán szerethető termék volt. Egészen addig legalábbis, amíg változatlan áron el nem évült az évek során.

A frissítésnek tehát lassan itt az ideje, de ahogy Gurman is mondta, nem volt túl valószínű, hogy az iPhone eseményen lövik el ezt a puskaport, szóval annyira azért nem lepődtünk meg, hogy kimaradt, de benne volt a pakliban a bemutatás is, akár csak egy silent update keretében.

MacBook Air

Ugyanez vonatkozik a szintén Gurman által megjósolt MacBook Airre is. Bár én személy szerint még mindig szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán létezik-e a termék, de ha egyszer tényleg jön – ráadásul elvileg idén – akkor az inkább október végefelé, és nem most lesz.

iMac-ek

Végül, de nem utolsó sorban hasonló megjelenési dátum várható az iMac frissítésre is. Ez is lassan időszerű lesz, és bár csak szokásos ráncfelvarrásra számítunk, azért várjuk már ezt is. Ahogy minden másik Mac esetében is, ez is október végén tűnik reálisnak, nem most szeptemberben.

AirPower

Továbbra is terjeng a síri csend és hullaszag a kereken egy éve belengetett termék körül. Néha már azon tűnődöm, hogy lehet, hogy csak hallucináltam tavaly, és be sem jelentették. A szomorú igazság azonban, hogy de, bejelentették, és nem, azóta se jött ki. Már tegnap bemutatni is kellemetlen lett volna, de az, hogy még MOST SE, már egyenesen kínos. Sebaj, nem a mi eladásaink és reputációnk csökken, előbb utóbb csak jön…

AirPods 2, Apple füles

Megmondom őszintén, titkon bíztam benne, hogy az Apple lenyűgöz minket egy új, saját fejhallgatóval. Fülhallgató fronton már bemutatták, hogy tudnak innovatívat domborítani, reméltem, hogy egy one more thing keretei közt fejhallgatóban is elhozzák ugyanezt. Semmi konkrét pletyka nem volt mostanában erre vonatkozóan, ez csak amolyan vágyálom volt, ami akár valóra is válhatott volna. Nem így lett, de ez nem jelenti azt, hogy később se fog.

Ugyanígy, elképzelhető lett volna egy AirPods frissítés is. Semmi extra, csak amolyan ráncfelvarrás: kicsit jobb hangzás, hosszabb üzemidő, hatékonyabb párosítás és ilyenek. Hamarosan minden bizonnyal erre is sor kerül majd…

Ezek voltak tehát azok a termékek, amikről végül nem rántotta le a leplet az Apple. Nem is baj, rengeteg mindent mutattak be tegnap, valamit hagyni kell későbbre is… ????

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!