imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden, amit az Apple TV 4K-ról tudni érdemes


Az Apple TV 4K külsőre szinte semmiben nem változott, ám a belső teljesen megújult. Ha eddig kérdések merültek fel benned az új Apple TV-vel kapcsolatban, akkor most mindent a helyére teszünk. Lássuk mit érdemes tudni az Apple TV 4K-ról és mi változott az előző generációhoz képest!

Az Apple TV 4K első ránézésre pont ugyanúgy néz ki, mint a 4. generációs Apple TV. A távirányítóján kívül csak a portokról lehet megállapítani, hogy melyik az újabb kiadás. Körbeforgatva a dobozt, a hátulján két szembetűnő változást látunk: eltűnt az USB-C csatlakozó és új gigabites Ethernet port kapott helyet az eszközön. Az USB-C megszüntetése teljesen jelentéktelen, eddig sem tudtuk használni semmire, a gyorsabb Ethernet portra viszont szükség volt, ez teszi lehetővé a 4K-s tartalmakhoz megfelelő sávszélességet.

Az új Apple TV nemcsak önmagában a 4K-s felbontást (3840 x 2160) hozta el számunkra, hanem a HDR és a Dolby Vision támogatást is. Ez a hármas lehetővé teszi számunkra, hogy mindig a lehető legnagyobb felbontásban és minőségben fogyaszthassunk médiatartalmakat. Természetesen Full HD tévékkel is használhatjuk, ekkor is legjobban optimalizált minőséget kapjuk, ha pedig 4K-s megjelenítővel rendelkezünk és egy tartalom csak HD-ban érhető el, akkor az új Apple TV 4K olyan minőségűre skálázza fel az adott filmet, hogy az élvezhető minőségű legyen nagyobb felbontáson is.

A legnagyobb változást maga a processzor jelenti, ami az A8 helyett már egy A10X Fusion. Egy a chip már elegendő lehet ahhoz, hogy konzolszintű játékokat futasson, meglátjuk a fejlesztők mennyire harapnak majd rá a lehetőségre. A Bluetooth 4.0-át az 5.0-ás szabvány követte, ami vezeték nélküli eszközök gyorsabb és simulékonyabb csatlakozását teszi lehetővé. A Siri Remote-ban is történtek változtatások. Külsőre a Menü gomb körül megjelent fehér gyűrű szembetűnő, ám a belseje is frissült: a mozgásérzékelő rögzíti a magasságot és a forgási sebességet. Ez a távirányító kompatibilis a 4. generációs Apple TV-vel is.

Az új Apple TV 4K a megszokott módon 32 és 64 GB-os verziókban érkezik 62 900 és 69 900 forintos árakon. Ha szeretnétek magatoknak új Apple TV-t vásárolni, akkor az iSTYLE-nál elő tudjátok rendelni.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!