imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden, amit az új iPad miniről tudni lehet


Egyre több megbízhatónak tűnő vagy épp kétes hírű pletyka, dokumentáció és jel mutat abba az irányba, hogy bizony az Apple 2019-ben bemutat egy új iPad minit. De vajon milyen lesz? Itt van minden, amit eddig tudunk…

Az Apple egyik sikerterméke tablet fronton az iPad mini, valahogy úgy, ahogyan az iPhone SE a telefonoknál. Remek ár-érték arányú, kicsi és praktikus, tudásában pedig csak kevés kompromisszumot kell kötni. Az egyetlen baj, hogy a jelenleg legfrissebb modellt, az iPad mini 4-et 2015 szeptemberében mutatták be. Az pedig nem most volt.

Szerencsére nagyon úgy néz ki, hogy az Apple újra felmelegíti a szálat és hamarosan kiadja a következő generációt, az iPad mini 5-öt. Hogy milyen lesz az új készülék? Természetesen biztosat nem tudhatunk, de a rendelkezésre álló információmorzsák alapján valami ilyesmi:

Dizájn

Egyelőre minden jel abba az irányba mutat, hogy az új iPad mini esetében nem lesz hatalmas változtatás a külalakon. Nem lesz se káva nélküli kijelző, se Face ID, se szögletes élek, mint az új Próknál. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a dizájn lesz az iPad mini legkevésbé izgalmas vonatkozása. Ezt az a pár kiszivárgott fotó is megerősíti, amiken állítólag már a készülék látható.

Specifikációk

A jelenleg legfrissebb iPad mini, sorban a negyedik még A8-as processzort használ, amit az iPhone 6-ból örökölt meg. Az egészen biztos, hogy ez frissítésre fog kerülni, nem kell ehhez Ming-Chi Kuónak lenni. A kérdés már csak az, hogy mire?

Az Apple jelenlegi „olcsó“ iPad kategóriás versenyzőjében, a 9,7 inches iPadben A10 Fusion chip dobog. Igen valószínűnek tűnik, hogy az iPad mininél is valami hasonló választás mellett dönt az Apple: régebbi, de azért jövőálló.

A kijelzőt illetően az a hír járja, hogy ugyanúgy „alacsonyabb kategóriájú“ panel kerül a gépbe, mint 9,7“-es társánál. Azaz semmi 120Hz, meg lamináltság és a többi extra, csak egy egyszerű – ha tartja méretét – 7,9 inches, relatív alacsony felbontású, de korrekt minőségű megjelenítő.

Az igen esélyes, hogy ez a kis modell is támogatni fogja az Apple Pencilt. Mióta az Apple kivette a funkció mellől a Pro címkét, tudjuk, hogy simán bekerülhet a támogatás alacsonyabb kategóriájú gépekbe is. Így ez simán benne van a pakliban. A Smart Keyboard támogatásának lehetősége – noha felmerült már pletykákban – nem túl észszerű: mégis, hogy nézne ki egy ilyen pici billentyűzet?

Ár

Láthatjuk tehát, hogy elég sok a kompromisszum: változatlan dizájn, régebbi hardver, alacsonyabb kategóriájú kijelző, semmi extra. Ezeknek azonban várhatóan meg lesz az előnye is: relatív olcsón lehet tartani az árat. Minden forrás úgy hivatkozik, a készülőben lévő iPad mini 5 árára, hogy olcsó vagy olcsóbb. Tekintve, hogy a 9,7“-es iPad 329 dollárba kerül most, jogos következtetésnek tűnik, hogy ez alá árazzák majd, akár a 300 dolláros lélektani határnál is lejjebb. Ha pedig így lesz, az tényleg elég bajnok ajánlat lehet…

Megjelenési dátum

Jól hangzik, vennéd? Nos, könnyen lehet, hogy nem kell rá sokat várnod. Az iOS 12.2 már béta tesztelés alatt van, és ez volt az a rendszer, amiben először bukkantak árulkodó nyomokra a minivel kapcsolatban. Az éles megjelenés valamikor tavasszal tűnik reálisnak.

Ha pedig emlékeztek, március volt az, amikor az Apple tavaly ilyenkor a rejtélyes edukációs eseményén leleplezte a 9,7“-es iPadet. Tekintve, hogy az iPad mini 5 lényegében ennek lenne egy kisebb kijelzős testvére, könnyen lehet, hogy most tavasszal a 9,7-es modell frissítése mellett bemutatkozik a sokak által rajongásig szeretett eszköz naprakész változata. Mi már izgatottan várjuk! És ti?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!