imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden amit tudni szeretnél a hazai Apple Watch rajtról


Kicsit több mint nyolc hónapot kellett várjunk erre a cikkre, de végre jó hírrel szolgálhatunk azoknak akik az Apple Watch hazai megjelenésére vártak. Nemsokára Magyarországon is elrajtol az Apple órája, az Apple Premium Reseller üzletekben is.

Az első iPad bevezetése történt hasonlóan, az Apple táblagépére is nyolc hónapot kellett várnunk. Na de jobb később mint soha.

Az apple.hu-n már egy hete látható, hogy a hosszú várakozás után itthon is megvásárolható lesz az Apple Watch. Ezt mi sajnos nem írhattuk meg a ránk vonatkozó embargós szerződésünk miatt, viszont most egy csomó egyéb tudnivalóval is szolgálhatunk.

Watch42_Combo_Hero_1_WW-EN-PRINT

Hol próbálhatom ki?

Az egyik legfontosabb amiről eddig nem írtak a hazai híroldalak, hogy az itthoni Apple Premium Reseller üzletekben így az iSTYLE mind a hat boltjában is megvásárolható lesz az Apple Watch Sport és az Apple Watch modellek. Természetesen minden modell és szíj is felpróbálható lesz, illetve demópéldányok is lesznek kiállítva a pultokon. Minden APR-ben 23 darab különböző Apple Watch várja az érdeklődőket demó darabként illetve kipróbálás céljából, tehát nem kell majd attól félni, hogy sorban kell majd állni, hogy valaki kiválassza a megfelelő modellt.

Mennyibe kerülnek?

Az árazásról is érdemes beszélni, hiszen valószínűleg az érdekli a legtöbb olvasónkat. Szerencsére az Apple viszonylag kedvező árfolyammal számolt, ennek köszönhetően nem szálltak el a hazai árak. Modellektől függően, 311-319 forint/euró áron kalkulálták az árakat, ami teljesen korrekt, tekintve, hogy mostanában 314-318 forint körül ingadozott az euró árfolyama, és elég sokat lehet hallani a közeljövőben várható 320-325 forintos árfolyamról.

watchsport

Az Apple Watch Sport modellek ára a következőképp alakul (bruttó árak):

  • 38mm Apple Watch Sport: 135 900 Ft
  • 42mm Apple Watch Sport: 155 990 Ft

A rozsdamentes acélból és a zafír üveggel borított Apple Watch modellek esetében már sokkal nagyobb a szórás, hiszen nagyon nem mindegy, hogy melyik szíjakkal vásároljuk őket. Sokan kérdezik, ezért itt is megjegyezzük, hogy az Apple Watch Sport illetve a normál Apple Watch modellek közt nincs teljesítménybeli különbség, ugyanaz a belső mindkét modellben. A normál Apple Watch annyival tud többet, hogy a kijelző zafírból készült, az óra tokozása pedig nem alumíniumból hanem rozsdamentes acélból.

watchsteel

 

A kis kitérő után, íme a rozsdamentes Apple Watch indulóárak:

  • 38mm Apple Watch: 215 990 Ft
  • 42mm Apple Watch: 235 990 Ft

A fenti árak a sportszíjas Apple Watch-okra vonatkoznak, a legdrágább ebben a kategóriában a fekete Apple Watch Link Bracelet szíjjal, ezért már 435 900 forintot kell leszurkolni. Az Apple Watch modellek esetében természetesen megvehetjük a legolcsóbb verziót is például sportszíjjal, és később külön is megvásárolhatunk hozzá bármilyen más drágább szíjat, például az én kedvencemet a fenti kép közepén látható Link Braceletet.

edition

Az Apple Watch Edition modellek egyelőre csak az Apple online boltjában rendelhetők, de mivel gyaníthatóan nem sok olvasónk tervez ilyet, ezért erre nem is vesztegetnénk feleslegesen a szót. A legolcsóbb rozéarany Watch 3 700 000 forinttól indul, a legdrágább Edition modellekért pedig potom 6 400 000 forintot kell leszurkolni.

Mikortól vásárolhatom meg?

Az Apple Watch és az Apple Watch Sport modellek megvásárolhatók lesznek az iSTYLE üzleteiben és természetesen online is megrendelhetitek őket január 29-étől. Előrendelésre nem lesz lehetőség, de nem kell emiatt aggódni, mert elegendő készlet érkezik a rajtra.

applewatch_facebook

Szerviz is lesz?

A forgalmazással egy időben a szervizelés is elindul, eddig ugyanis a hazai szervizek nem tudták cserélni az esetleg meghibásodott külföldről beszerzett Apple Watch-okat, mostantól viszont nálunk is érvényesíthető a világgarancia.

Kiegészítők is lesznek?

Igen. Már most is sok kiegészítővel várunk, a közeljövőben pedig még több Apple Watch kiegészítő érkezik.

watchkiegeszitok

Érdemes most venni?

Mondhatnánk, hogy természetesen igen, de tudjuk, hogy sokakban felmerül az Apple Watch 2 érkezése, viszont erről még semmilyen információnk nincsen, csak találgatások keringenek a híroldalakon. Elképzelhető egy márciusi bemutató is, de voltak arról is hírek, hogy az Apple nem éves ciklusban, hanem másfél vagy két évente frissíti majd az Apple Watch-ot. Az biztos, hogy ha lesz majd valamikor új Apple Watch, arra már nem kell olyan sokat várni, mint a jelenlegi modellre, mindenki eldöntheti, hogy akar-e várni a következő generációra.

Reméljük minden esetlegesen felmerülő kérdést sikerült megválaszolnunk, ha esetleg valami kimaradt, akkor a hozzászólásokban kérdezzetek minket nyugodtan. Végül álljon itt a kedvenc Apple Watch videónk:

 

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!