imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden, amit tudni szeretnél a csütörtöki iPhone 6 rajtról!


Már írtunk az online rendelésekről a múlt hét csütörök esti, iPhone 6 árakról szóló cikkünkben. Ígértük, hogy jelentkezünk egy külön cikkel a bolti rajtról, most jött el ennek az ideje.

A rajt időpontja ugyebár október 31., péntek 00:01 (vagyis csütörtökről péntekre éjfél), és most először tudjuk mi is a telefonszolgáltatókkal egy időben kinyitni az ajtókat és árusítani az iPhone-t. Illetve ha minden igaz, egy kicsit előbb is, mert állítólag nem minden cég csinál éjféli rajtot, kevesen adják meg ennek az eseménynek ami jár. :) Egyébként elég sok országban lesz iPhone rajt ezen a napon: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Észtország, Görögország, Guam, Izland, Koszovó, Lettország, Litvánia, Makaó, Macedónia, Mexikó, Moldova, Montenegró, Szerbia, Dél-Korea, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna és Thaiföld. Mi egy kicsit csalódottak voltunk először a 31-ei dátum miatt, de érthető hogy az Apple nem rakta a csehekkel együtt 24-ére a rajtot, mert akkor megint olyan lagymatag iPhone rajtunk lett volna, mint az utóbbi évek hallotak napjára eső iPad rajtjai. így nyugodtan kihosszúhétvégézhettétek magatokat a rajt előtt.

Nagyon sok kommentelő megírta, hogy már eddig is lehetett kapni itthon iPhone 6-ot, de azért szerintem sokan meglepődtek amikor kiderültek a hivatalos árak és annál jóval magasabb áron jutottak hozzá kétes eredetű készülékekhez. Sajnos ez folyamatos probléma a termékrajtoknál, reméljük idén is mindent elkapkodtok már a rajt napján és akkor az Apple előrébb sorolja jövőre az országot :)

Nos a hosszabb bevezető után meg is érkeztünk a lényeghez: igen, nagyon kevés készüléket kaptunk, kb. az ötödét annak a mennyiségnek, amit rendeltünk. De ha azt nézzük, hogy az iPhone 6-ból 18 modell létezik, akkor elég nehéz is minden modellből elegendő készlet küldeni már a mi hat boltunkba is. Ez egyébként nem csak kis hazánkra vagy az APR-ekre vonatkozik, hanem az összes országra és a szolgáltatókra is.

iPhone 6

Ami viszont jó hír, hogy az Apple előre megadta darabszám pontosan, hogy milyen készülékeket fog leszállítani, így meg tudtunk szervezni egy online előrendelést aminek keretében a szerdáig leadott és kifizetett rendeléseket kiszállítjuk lehetőség szerint még pénteken. A készlet másik részét elvisszük egy üzletbe egy bolti rajtra és a maradékot fogjuk szétosztani az üzletek között péntek reggel. A szemfülesek a facebook eseményünkből már megtudhatták, hogy ez a bolti rajt a legnagyobb és legújabb üzletünkben, az Árkádban lesz. Így senkinek sem kell iPhone miatt fagyoskodnia az utcán, akármennyire is szerettük volna az Andrássy úton vagy a Fashion Streeten megszervezni az eseményt. A Facebook-eseményhez kattints ide!

Hogyan működik a kiszolgálás? Tudjátok hogy megy ez, már többször is közvetített Handras ilyen eseményről, sokan ide fognak jönni, érkezés sorrendjében megy majd az éjféli kapunyitás után a kiszolgálás is. Mindenki kedves és örül az Apple termékeknek, plusz általában ismerős arcokat látni ezeken az eseményeken.

A sorszámokból – mivel nem készülnek – nem fog kiderülni, hogy hány darabbal készülünk a rajtra, de arra figyelünk, hogy senki se álljon feleslegesen órákat az Árkádban hiába. Először is tisztázni kell, hogy a nagyobb kapacitású modellekből jóval kevesebb jön, hiszen a termék teljes életciklusa alatt kevesebb fogy ezekből. Ez azért sajnálatos, mert jól tudjuk, hogy az early adopterek inkább a magasabb kapacitású modelleket preferálják. Ez különösen igaz a 64es asztoszürke modellre, gyakorlatilag az összes friss iPhone 6 tulaj iSTYLE-os erre a modellre tette le a voksát. Mivel úgyis lesz aki megkérdezi ezért leírom, hogy a bevásárlókozpont hivatalosan reggel 06:50-kor nyit, így ennél korábban felesleges útra kelni. Este 21:00 órakor zárnak az üzletek, utána miénk a terep és az odalátogatókat szórakoztató műsorral és iPhone 6-os lányokkal tartjuk ébren, amíg mi az üzletet felkészítjük az eseményre. Közben a kollégák a sorszámosztás helyett mindenkinek előre fel fogják venni a számlázási és a biztosítási adatokat és egyeztetik a készletet, hogy rekord sebességgel számlázhassuk ki az iPhone-okat éjféltől. Egyetlen limitációt kellett meghoznunk: egy ember maximum két készüléket vehet az Apple Retail Store-okhoz hasonlóan. A hostesseinket tudjátok majd bérsorbanállásra megkérni, de alapvetően a ti felelősségetek, hogy meglegyen a helyetek a sorban.

Az árakat meg tudjátok nézni a webshopon, mivel a termék ára 220 900 Ft-tól indul, a bankkártyalimiteket érdemes az elköltendő összeghez igazítani előre.

iPhone 6

Mi lesz azokkal akik nem jutnak hozzá első körben az iPhone 6-hoz? Sajnos várniuk kell, de célszerű minél előbb leadniuk egy rendelést a webshopon vagy valamelyik boltunkban, mert reményeink szerint folyamatosan kapunk majd kisebb szállítmányokat, és mi mielőtt polcra tennénk értesítjük az előrendelőinket. Ha még hezitáltok a rendelésen, mert kézbe szeretnétek fogni előtte a készüléket, akkor jó hír hogy péntektől minden üzletünkben kipróbálható az összes új iPhone és iPad, valamint az új Retina 5K iMac is.

Csütörtökön élőben közvetítünk majd az eseményről és ha látjuk, hogy már annyian vannak a bolt előtt, hogy nem érdemes idevágtatni, akkor ezt azonnal megírjuk mindenhova. Ha lesz kérdés kommentekben, igyekszünk majd válaszolni. De csütörtök este 8 után már nem nagyon fogunk válaszolni, mert a teljes iMagazin team kint lesz a rajton!

Még valami: mindenki aki a rajt napján iPhone 6-ot vásárol, kap egy iPhone 6-os iSTYLE pólót, ami 10-15 iPhone rajt múlva szerintem sokat fog érni. :) Jó iPhone 6 vásárlást kívánok mindenkinek, remélem mind túléljük az eheti pörgést!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!