imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden eddiginél gyorsabban terjed az iOS 10


Majdnem pontosan két hónapja jelent meg az iOS 10, ami az egyik legnagyobb frissítés volt az Apple operációs rendszerének történetében. Hogyan alakult a letöltések száma ebben az időszakban?

Mindig érdekes kérdés, hogy a felhasználók milyen ütemben frissítenek a legújabb iOS-verzióra. Ezen jól le lehet mérni azt, hogy mennyire népszerűek az újdonságok, sikerült-e valami olyat összeraknia az Apple-nek, amire lecsapnak az emberek. Időről.időre az Apple is megadja az operációs rendszerek eloszlását a készülékeken, de természetesen több független cég is méri az értékeket.

Közülük ketten, a Mixpanel és a Fiksu is arról számolt be, hogy a napokban érte el az iOS 10 részesedése a 67%-ot, vagyis az aktív iPadek, iPhone-ok és iPodok kétharmadán már az új szoftver fut. A rendszer karrierje kicsit döcögősen indult, az első két hétben továbbra is az iOS 7 az abszolút rekorder, de az iOS 10 végül kilőtt, mint a rakéta, hogy aztán egy héttel később átvegye a leggyorsabban terjedő iOS címét.

iOS-10-Fiksu

Vajon miért van ez a kiugrás két hét után? Több lehetséges magyarázat is szóba kerülhet. Először is, az Apple csak egy idő után küldi ki az értesítéseket a frissítésről a felhasználókat, vagyis a nagy átlag addig valószínűleg nem is tud róla, hogy megjelent egy új verzió – itt persze nem a technológia iránt érdeklődő iMagazin-olvasókra kell gondolni. Mivel mi azonnal letöltöttük az új verziót, nem tudjuk, mikor ment ki az értesítés, de elképzelhető, hogy ezúttal két hetet várt az Apple. Az is lehet, hogy a felhasználók egy része megvárta az első kisebb iOS 10 frissítést, ez a szeptember 23-án megjelent iOS 10.0.2 volt.

Érdekes módon a Mixpanel adatai szerint az utóbbi egy napban majdnem 4 százalékpontot esett az iOS 10 elterjedtsége, de mivel ez (egyelőre?) nem jelentkezik a Fiksunál, elképzelhető, hogy valamiféle mérési hiba állhat a dolog mögött. Szokás szerint megnéztük, hogy hogyan áll a különböző iOS-verziók aránya az iMagazin-olvasók körében. Íme:

iOS 10 iMagazin

Habár a tejesen eltérő frissítési modell miatt sok értelme nincs az összehasonlításnak, érdemes azért megnézni, hogy az augusztus 22-én megjelent Android Nougat esetében hogy alakult az elterjedtség az elmúlt időszakban. A megjelenés után 27 nappal 0,21%-on állt a legújabb Android, jelenleg ez az érték 0,3%.

Forrás: 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!