imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden eddiginél gyorsabban terjed az iOS 9


Az iOS 9 már megjelenésétől kezdve gyorsabban terjedt, mint a szintén példátlanul népszerű iOS 8, most azonban újabb mérföldkövet lépett át az Apple új mobilrendszere.

Az új iOS stabil terjeszkedésében közrejátszik a nemrég megjelent 9.1-es változat is, mely számos hasznos módosítás mellett tartalmazott egy szép nagy adag új emoji ikont is. Két héttel ezelőtt az iOS 9-re átállt felhasználók száma még csak 61% volt, mostanra azonbanban elértük a 66%-ot.

24 órával a start után az iOS 9 elterjedése már az iOS 8-éhoz volt hasonlatos, szeptember végén pedig az Apple bejelentette, hogy az új szoftver már a leggyorsabban terjedő operációs rendszerük lett. Az iOS 8 tavaly december 23-áig bezárólag “csupán” 64%-os elterjedtséget ért el, melyet az iOS 9 már november 2-ára túlszárnyalt. Az iOS 8 január 7-re 68%-ot ért el, az iOS 9 indulására pedig már a felhasználók 87%-a használta ezt a rendszert.

Az, hogy a 9.1-es update óta 5%-al javult az iOS 9 részesedése, mutatja, hogy a felhasználóknak szimpatikusak voltak a frissítés kisebb újításai, valószínűleg a középsőujjas emoji jelenléte is sokakat buzdított a váltásra.

ios 9 november 2

Jó szokásunkhoz híven most is megnéztük, az iMagazin olvasóinak körében milyen sebességgel terjed az új iOS szoftver. Az már legutóbb is egyértelműen látszott, hogy olvasóink sokkal gyorsabban teszik meg a váltást az átlagfelhasználónál, hiszen míg az Apple adatai alapján szeptemberben 61%-os volt a szoftver részesedése, nálunk már 73% volt ez a szám.

A különbség azóta még jelentősebb, a hivatalos 66%-hoz képest az iMagazin olvasók már 89%-ban használják a legújabb operációs rendszert, 8% maradt iOS 8-on, és alig 3% használ régebbi szoftvert.

Az Apple ma egyébként megjelentette a szoftver újabb, 9.2-es változatának második bétáját is, melynek legjelentősebb újítása az, hogy mostantól bárhonnan fogadhatunk Wi-Fi és mobilnet alapú hívást Apple-eszközeinkről, nemcsak akkor, ha ugyanazon a hálózaton vannak, mint maga az iPhone. Ennek köszönhetően fogadhatunk és kezdeményezhetünk Wi-Fi hívást egy MacBookról is, még akkor is, ha az iPhone-unk épp le van merülve.

Forrás: Mac Rumors

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!