imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden idők legnagyobb Apple titka épül


Egyre izgalmasabb, hogy mi az a hatalmas épület amit az Apple épít a szeptember 9-én esedékes termékbejelentések helyszínére. Kicsit ötleteltünk, hogy mire készülhet az Apple.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, szeptember 9-én lesz az Apple következő keynote-ja, ahol bejelentik az iPhone 6-ot, és akár más termékeket is bemutathatnak. Nem sokkal a hivatalos meghívó után kiderült, hogy az Apple egy hatalmas objektumot is épít a helyszínen. Erről is beszámoltunk, képeket is találtok ha esetleg nem olvastátok. Hogy mit takar a nagy fehér doboz, azt senki sem tudja. Ma nagyon jó minőségű kép érkezett egy drón jóvoltából, de nemhogy közelebb jutottunk volna a megoldáshoz, inkább csak fokozódott az izgalmunk a kép láttán. MI LEHET EZ? (ide kattintva eléritek a teljes méretű képet is)

ojjektum_cover

Elsőre egy koncert színpadára gondoltunk a forma alpján, meg a ma felröppent U2-s hír alapján de jobban megnézve a képet, egyértelmű, hogy nem lenne hely a nézőknek, hiszen épületek veszik körül az Apple építményét, tehát a koncert ötletet elvethetjük. Egyébként is a Flint Center ahol a keynote is lesz majd bőven megfelel egy koncerthez is.

A poén kedvéért megnéztem, Apple Maps-ben, hogy hogyan néz ki az Apple főhadiszállása Cupertinóban, majd a fenti kép mellé raktam. Hasonlít, de nem valószínű, hogy az Infinite loop mását építik. Íme:

ojjektum_vs_applehq

 

Érdemes figyelembe venni, hogy a fehér doboz eleje az lesz ami a Flint center felé néz, hátul csak a kiszolgálórészleg lesz az alacsonyabb dobozok alatt. (jól látszik, hogy ott mennek mindenféle csövek, illetve az alacsonyabb dobozoknak nincs is tetejük, csak pár konzol keresztben)

Következő ötletünk, a már korábban is vélt okosház volt, de lemérve a nagy fehér dobozt kiderült, hogy 2000 négyzetméteres alapterületről van szó, ez pedig inkább egy kastély mérete lenne mint egy egyszerű ház.

Aztán arra gondoltunk, hogy az Apple egy teljesen új Apple Store-t épít fel, esetleg egy teljesen új Store koncepció bemutatására. Ennek lenne is értelme, hiszen nemrég vették fel Angela Aherndts-et a retail boltok irányítására, de viszonylag kicsi esélyt látunk, hogy ilyesmivel szórakozzanak egy termékbejelentős eseményen.

Utolsó (és legvalószínűbbnek tűnő) ötletünk, hogy egy egyszerű bemutató épületet építenek, ahol majd a keynote után ki lehet próbálniuk az újságíróknak a bemutatott termékeket. Ebben az esetben viszont újra felmerül a kérdés, hogy minek ehhez a Flint center, plusz minek építeni egy külön épületet, ugyanezt megtehetnék az eddigi években bevált Yerba Buena Centerben is, ahol bőven van hely az újságíróknak, és termékbemutatóknak is.

Megkértük Pulai Gábor építész barátunkat, hogy a kollégaival vessen egy pillantást az építményre, és mondjon nekünk szakvéleményt.

Acélvázas szerkezet a helyszínen összecsavarozva. Felül valamilyen vízhatlan textil lehet de ezt nem lehet pontosan megítélni egy képről. Az építmény oldalán aquapanelból vannak a falak, ez olyan mint a gipszkarton csak vízhatlan. Szóval mindenképp könnyűszerkezetes, ideiglenes építmény. De látni kinn generatort is, tehát simán lehet, hogy ez egy sima, nagy belmagasságú egyszintes bemutatóterem. Azt gondoljuk hogy ez alatt lehet egy masik epulet is, vagy ezt kívülről projektorokkal felvilágítják majd.

Mielőtt befejeztem a cikket, érkezett egy drónos videó is a helyszínről. Íme:

Kíváncsiak lennénk a ti véleményetekre is. Írjátok meg hozzászólásban, hogy szerintetek mi a célja az épületnek, aztán öt nap múlva a keynote közvetítése után visszatérhetünk megnézni, hogy kinek lett igaza.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!