imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Minden iOS 13-as készülékre jöhet az iOS 14 is?


A legújabb pletykák szerint van rá  esély, hogy a következő nagy frissítést az összes olyan iPhone megkapja, melyekre az aktuális oprendszer is elérhető. A dolog nagyon jól hangzik, azonban van néhány bökkenő.

Az Apple évről évre előáll legújabb operációs rendszereivel, ami egyben mindig azt is jelenti, hogy néhány régebbi készüléknek el kell búcsúznia a frissítés lehetőségétől. Az iOS 13 tavalyi megjelenésével például az iPhone 5S (2013), az iPhone 6 és 6 Plus (2014), valamint a hatodik generációs iPod Touch (2015) esett ki a pixisből. A 2015-ös iPhone 6S, valamint az ugyanazt a processzort használó 2016-os SE tulajai így joggal tarthatnak attól, hogy az idén megjelenő iOS 14 újdonságait ők már nem élvezhetik majd.

iPhone SE – A nagy túlélő, ami kecses méretével ma is sokak kedvence

A francia iPhonesoft azonban megnyugtató pletykákkal állt elő a hétvégén: értesüléseik szerint a nyári fejlesztői konferencián (WWDC-n) bemutatkozó új rendszer minden olyan készüléket támogatni fog, amelyen az iOS 13 is elfut. Az eredeti cikk pontos listát közölt az iOS 14-kompatibilis telefonokról, a felsorolásban ott figyel az ősszel befutó 5G-s iPhone 12-család, valamint a tavaszra pletykált olcsóbb, iPhone SE2 / iPhone 9 néven emlegetett modell is:

iPhone 12 (5G), iPhone 12 Pro (5G), iPhone 9/SE 2, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus ,iPhone 7 iPhone, 6S iPhone, 6S Plus, iPhone SE.

Sokan örülhetnek hát, ha a franciáknak lesz igazuk, ám a hírben akad két kellemetlen részlet is.  Az egyik, hogy az iPhonesoft forrása szerint megeshet, hogy a fejlesztés későbbi szakaszában még ejtik az iPhone SE és a 6S támogatását. A másik, hogy a 2020-as iPadOS-től már nem lesz mindenki boldog. Értesüléseikre hivatkozva ugyanis azt írják, hogy az új rendszer nem fogja támogatni az A8 és az A8X chipeket, s ezzel végére ér az iPad Mini 4 (2015), valamint az iPad Air 2 (2014) frissítési ciklusa. Az iPadOS 14 támogatott készülékei így a következők lehetnek:

12.9 hüvelykes iPad Pro (2016 and 2017), 10.5 hüvelykes iPad Pro, 9.7 hüvelykes iPad Pro, 11 hüvelykes iPad Pro (2018), iPad Air 3, iPad 7, iPad 6, iPad 5, iPad Mini 5.

iPad Mini 4 – Tényleg becsengetnek neki?

De van egy harmadik aggasztó tényező is, méghozzá maga a forrás. Az iPhonesoft ugyanis nem tartozik a legmegbízhatóbb jövendőmondók közé: tavaly például azt jósolták, hogy az iOS 13 már nem fogja támogatni az iPhone SE-t, ami végül nem jött be. A bizakodásra csak az adhat okot, hogy az iPhone 5S iOS 12-támogatását viszont sikerült eltalálniuk még 2018-ban. Akárhogy is legyen, mi azért örülnénk, ha ezúttal ismét beválna a jóslatuk, és az A9-es processzort használó készülékek kapnának egy újabb jó évet.

Forrás: appleinsider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!