imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kisajátítja az Apple az iOS appok piacát?

MINDEN (is) frissült ma virradóra!


Új iMovie, GarageBand, iWork csomag, Clips, Spark és még sorolhatnánk. Frissítés hegyek, hova legyek?!

Nálam be van kapcsolva a gépen a funkció, hogy az App Store-os alkalmazások automatikus frissüljenek, ha erre lehetőségük adódik. Szeretem, mert nem kell foglalkoznom semmivel, mindig a legújabb verziót használom mindenből. Pontosabban csak addig nem kell foglalkozni, amíg mégis.

Ha ugyanis éppen meg van nyitva az adott app, akkor felugrik a figyelmeztetés, hogy be kéne zárni a frissítéshez. Van egy olyan sejtésem, hogy nem tudnám egy kezemen megszámolni, hányszor nyomtam rá ma reggel erre a figyelmeztetésre. Az est folyamán ugyanis valami beütött az app fejlesztőknek (és az Apple-nek is), és csak úgy záporoztak az újabb alkalmazásverziók macOS-re és iOS-re egyaránt.

A teljesség igénye nélkül:

  • iMovie: az új iPadé a főszerep. Külső kijelző támogatás, kijelző tükrözés, teljes képernyős szerkesztési előnézet, tömörítetlen 4K videó kimenet; asztali verzióban pedig Facebook kompatibilis exportálás.
  • Clips: az Apple insta-kompatibilis fényképezős videós appja 6 új szelfi scene-nel robbant be, új filterekkel, 360 fokos háttérrel, 17, a videó hosszához automatikusan igazodó hangclippel. Eszméletlen.
  • iWork: szokásos stabilizációs cuccok, optimalizáció és mostantól, ha ebben szerkesztetted meg a könyvedet, rögtön fel is töltheted Apple Books-ba letöltésre vagy eladásra.
  • GarageBand: itt is az új iPadre jött ki pár optimalizációs megoldás. Például megjött a billentyűparancsok támogatása csatlakoztatott Smart Keyboard esetén.
  • Spark: noha nem Apple alkalmazás, de részese volt a ma reggeli dömpingnek, ráadásul egy elég jó funkció miatt. Ugyanis mostantól megírhatunk előre email sablonokat, így akik hozzám hasonlóan rendszeresen szoktak hasonló szövegezésű emaileket küldeni, megúszhatják az egészet pár kattintásból.

Mindegyik fentebb felsorolt alkalmazás ingyenesen letölthető a Mac és az iOS App Store-ból.

A te kedvenc alkalmazásod is frissült valamilyen izgalmas funkcióval? Ne habozz, énekeld meg kommentben!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!