imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden jelentős amerikai bankkártyát támogat az Apple Pay


Az Apple Pay bejelentésekor már lehetett sejteni, hogy a partnerek kezdetben is népes tábora egyre csak nőni fog. Ma már minden fontosabb amerikai bankkártya használható az Apple rendszerével.

Az Apple Pay partnerek listája napról napra egyre csak nő. Az október 20-án útjára indított mobil fizetőeszközt kezdetben is számos pénzintézet és népszerű üzlet, illetve étterem támogatta, az elmúlt másfél hónap alatt viszont még a kezdeti lendülethez képest is kimagasló népszerűségre tett szert az Apple mobil pénztárcája.

Minden ehhez hasonló új szolgáltatás első próbája, hogy a felhasználók számát tekintve képes-e elérni a kritikus tömeget, amivel már egyértelműen elég elterjedt ahhoz, hogy megérje a vendéglátóhelyeknek, üzleteknek és egyéb vállalkozásoknak bevezetni a rendszert. Úgy tűnik, az Apple Pay-nek sikerült, ami előtte annyi mobil fizetőeszköznek nem, legalábbis ami az amerikai piacot illeti.

Apple Unveils iPhone 6

A mai nappal már az amerikai bankkártya tranzakciók 90%-a potenciális Apple Pay felhasználóktól származik. Ez egy jelentőségteljes adat, de persze nem jelenti azt, hogy ténylegesen ennyire gyakran használnák az Apple Pay-t, minden esetre a piaci lefedettséget és a partneri hálózat összetettségét jól szemlélteti.

A frissen bemutatott több tucat új szolgáltató között megtalálható a Commerce Bank, a TD Bank, a Barclaycard és a SunTrust is. Sőt, ezentúl az Amway Centerben, az Orlando Magic kosárlabdacsapat hazai stadionjában is fizethetünk Apple Pay-jel.

Igaz ugyan, hogy számos nagyvállalat már beállt az Apple Pay mögé, még akad versenytárs cég, ami hasonló érintésmentes fizetőeszközét exkluzív szerződésekkel igyekszik pozícióba juttatni az Apple megoldásával szemben. A legnépszerűbb amerikai áruházak közül néhány, például a Best Buy és a Walmart a CurrentC javára mondott le az Apple Pay bevezetéséről, így az Apple még közel sem nevezheti magát a mobil fizetőeszközök győztesének. Azt azonban kimondhatjuk, hogy minden kétséget kizáróan a legesélyesebbek között van.

applepay2

A további népszerűség eléréséhez nagyban hozzájárulna, ha pótolnák a jelenlegi legfájdalmasabb hiányosságot: a hitelkártyák támogatását. Az amerikai piacon ugyanis az itthoninál sokkal népszerűbbek a bankszámlákhoz kiváltott hitelkártyák, így az Apple Pay tranzakciók számát tekintve óriási előrelépés lenne ennek bevezetése.

A bejelentéskor sokan hittek az Apple Pay sikerében, de legalább annyian kételkedtek abban, hogy az Apple sikeres lehet ezen a téren. Túlzás volna azt mondani, hogy eldőlt a játszma, de ma már kimondhatjuk: az Apple létrehozta az egyik legsikeresebb mobil fizetőeszközt.

Forrás: The Verge

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!