imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mindenkinek ingyenes az iWork for iCloud béta


Úgy tűnik, az Apple egyre inkább multiplatform szolgáltatássá akarja fejleszteni az iWork for iCloudot: az online csomag bétaverziója mostantól mindenki számára ingyenesen elérhető, nincs többé szükség arra, hogy rendelkezzünk valamilyen Apple-készülékkel.

Az Apple még 2013-ban tette ingyenessé az iWork irodai szoftvercsomagot (melynek része a Pages, Numbers és Keynote) azok számára, akik új Mac számítógépet, iPadet vagy iPhone-t vásároltak. Ehhez aztán természetesen az iCloud webes felületről elérhető online verziók is jártak, vagyis az alapvető szerkesztő- és nézegetőfunkciókat bármilyen böngészőből elérhettük.

A fentiekhez mindössze egy Apple ID-re volt szükség. A változtatás most annyi, hogy az iCloud szolgáltatás webes bétaverziójába mostantól bárki regisztrálhat anélkül, hogy bármilyen Apple-készüléket vásárolt volna korábban. A regisztráció után máris elérhetővé válnak az iWork-csomag szoftverei, valamint kapunk 1 GB ingyenes online tárhelyet is, ahová a dokumentumainkat menthetjük.

Ha például egy Windowst futtató számítógépről nézzük meg a beta.icloud.com weboldalt, az oldal tetején egy kis banner is figyelmeztet arra, hogy ingyenesen regisztrálhatunk egy Apple ID-t a szolgáltatáshoz, amivel aztán a Pages, Numbers és Keynote alkalmazásokat használhatjuk.

Egy banner figyelmeztet az oldalon, hogy mostantól bárki ingyenesen használhatja a szolgáltatást.
Egy banner figyelmeztet az oldalon, hogy mostantól bárki ingyenesen használhatja a szolgáltatást.

Apró lépés ez az Apple-től, és valószínűleg nem is elég ahhoz, hogy utolérje a piacon a Google ingyenesen használható szolgáltatásait, vagy a Microsoft saját webes szövegszerkesztőjét, táblázat- és prezentációkészítőjét. A Microsoft ráadásul néhány hónapja egy frissítés keretein belül ingyenessé tett pár, korábban Office 365-előfizetéshez kötött funkciót az Office for iOS-ben, vagyis az eddiginél is komolyabb konkurenciát jelent az Apple számára.

Az iWork-csomag tagjai azok számára lehetnek vonzók, akik egy egyszerűen kezelhető és letisztult szoftvert szeretnének használni, és nincs szükségük mondjuk az Office-csomagban elérhető bonyolultabb funkciókra. Az Apple szoftvereiben a beépített sablonok segítségével pillanatok alatt hozhatunk létre látványos dokumentumokat és prezentációkat, az elkészült munkákat pedig a webes iWork-csomagból is könnyedén kiexportálhatjuk az Apple saját fájlformátumain kívül PDF-ben, vagy akár .doc, .xls, .csv, .ppt, .epub formátumban is.

Forrás: The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!