imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mindent tud a foci vb-ről Siri


Már csak egyet kell aludni és kezdetét veszi a 2018-as labdarúgó-világbajnokság. Az Apple tőle szokatlan módon rendkívül nagy focilázban ég, még azt is megtanították Sirinek mikor melyik csapat játszik, vagy hogy kik alkotják Anglia nemzeti 11-ét. 

Oké, oké. Azért ettől még nem lett sokkal okosabb az Apple személyi asszisztens, de ha már úgyis aktualitása van, akkor megkapta ezt a funkciót is. Ugyanis szerintem egy ilyen szolgáltatás akkor működik jól, ha a velem kapcsolatos aktuálitásokban maximálisan otthon van. És amikor több száz millió ember néz egy hónapon keresztül focit, akkor illendő ilyen alapvető kérdésekre tudnia a választ.

Persze ehhez óriási tudástárra van szükség és hiába vesszük természetesnek az ilyen és ehhez hasonló technológiák meglétét, ez valahol mégis csak sci-fi. De azt az Apple sem gondolta komolyan, hogy kiszúrja a szemünket pár okosított Siri-funkcióval, vaskos alkalmazás válogatással készülnek tehát az elkövetkezendő 30 napra, hogy igazi futball kisokos váljék a zsebünkben lapuló iPhone-okból.

A következő időszakban tehát a foci vb-vel kapcsolatos tartalmakkal töltik meg az App Store szerekesztői a Today fület. Sajnos a meccseket közvetítő alkalmazások, illetve az Apple TV-n megjelenő amerikai adók sportműsorai sem lesznek elérhetők idehaza, tehát ezek számunkra teljesen érdektelenek, de például a foci vb zenei válogatásait bárki megtalálhatja az Apple Music-ban, illetve a podcastok és írott anyagok is elérhetőek lesznek az Apple szolgáltatásai között.

Tehát, aki szintén várja az elkövetkezendő foci ünnepet, ahogy mi is, az két sör ciccentése között csekkolja az App Store-t, illetve az iBooks és Podcast appok kínálatát!

Forrás: Apple Newsroom

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!