imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Mindent visznek az iPhone-értékesítések


Bár csak alig 4 hónapot volt a piacon 2019-ben, mégis az iPhone 11 lett a második legnépszerűbb készülék az elmúlt évben. A ranglistát stabilan vezeti “kistestvére”, a 2018-as iPhone XR.

A Counterpoint Research elemzőcég adatai alapján az Apple nemcsak vezeti a tavalyi ranglistát, de lényegében le is dominálja azt. A top tízbe 6 db Apple-által, 3 db Samsung által gyártott készülék került, bonus track az OPPO telefonja, amit én sosem gondoltam volna, hogy viszontlátok egy TOP10 eladási listán.

A lista elején toronymagasan virít az iPhone XR 3%-os piaci részesedéssel, ezt követi az iPhone 11 2,1%-kal. Az iPhone 11 relatív magas részesedése azt hiszem, tökéletesen mutatja, mekkora szerepe van a karácsonyi szezonnak az eladások terén. Szinte biztos vagyok benne, hogy az iPhone XR csak azért tudott 0,9%-kal jobb értéket elérni, mert volt 9 hónap eladási előnye.

Hajszálnyi különbségekkel képviselteti magát még az iPhone 8 (6.) és iPhone 7 (9.), valamint az iPhone 11 Pro Max (8.) és iPhone XS Max (10.).

A maradék négy modell pedig abszolút nem a versenytársak top kategóriás készülékei közül kerül ki. Leginkább azért, mert nem csupa flagship készülékből áll az élet.

Ha a földrajzi megoszlást vesszük figyelembe, már teljesen más a leányzó fekvése. Kizárólag Észak-Amerikában tarolnak az iPhone-ok, minden máshol a Samsung Galaxy termékei vezetik a listát. Minél keltebbre megyünk, annál inkább színesedik az Andorid alapú oprendszert futtató eszközök listája.

Forrás: Counterpoint Research

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!