imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ming-Chi Kuo 4″-es iPhone-t jósol jövőre


Ha csak egy Apple-témában jósoló elemzőre érdemes figyelni, akkor az Ming-Chi Kuo, a KGI Securities szakembere: meglepően jó találati aránnyal rendelkezik, és ahogy egyre inkább közelednek a megjelenési dátumok, egyre pontosabb előrejelzéseket szokott adni. Persze nem tévedhetetlen.

Ami az iPhone 6s és az iPhone 6s Plust illeti, Kuo ismét elég jól teljesített: eltalálta 3D Touch opciót (bár ő még Force Touch-nak nevezte), bejött a rozéarany színre vonatkozó tipp, tényleg 12 megapixeles lett a kamera, az A9 processzor és a 2 GB RAM nem volt valami merész találgatás, de megvalósult, valóban 7000-es sorozatú alumíniumból van a készülékek háza és javítottak a Touch ID-n is. Ami nem jött be, az a zafírkristály előlap az 5,5″-es modell esetében (bár ezt ő is nagyon feltételes módban mondta), és a plusz mikrofon.

Kuo azt is mondta még tavaly májusban, hogy nem lesz új 4″-es modell, vagyis az iPhone 5s méretében nem érkezik új készülék. Ezért is furcsa, hogy most egy elég vad jóslattal örvendeztette meg a nagyközönséget: jövére érkezik egy új kisebb iPhone. Kuo ezt így indokolja:

Mivel még mindig van kereslet egy 4 hüvelykes iPhone-ra, úgy hisszük, hogy az Apple frissíteni fogja ezt a termékvonalat. Mivel az iPhone 5s népszerűbb az iPhone 5c-nél, úgy gondoljuk, hogy az Apple bemutat majd egy frissített iPhone 5s-t. Ezt az új 4 hüvelykes, fémházas iPhone-t számításaink szerint 2016 első félévében kezdik el gyártani. Annak érdekében, hogy a jelenlegi iOS 9 és a jövőbeni iOS 10 zökkenőmentesen fusson rajta, az Apple A9 chippel szerelheti ezt a telefont.

A kevés fotó közül az egyik Ming-Chi Kuóról. | Kép forrása: Cult of Mac
A kevés fotó közül az egyik Ming-Chi Kuóról. | Kép forrása: Cult of Mac

Az elemző leírja továbbá, hogy a 3D Touch opció nem kerül majd bele az esetleges új modellbe, mivel ezzel is meg akarja különböztetni majd az Apple a csúcskategóriát képviselő iPhone 6s-családtól, vagyis továbbra is belépőszintről beszélünk, nem egy lekicsinyített iPhone 6s-ről.

Általában kétféle jóslata van Ming-Chi Kuónak: ahogy közeledünk az esetleges termékrajtokhoz, úgy a tippjei egyre pontosabbak, ezeket valószínűleg beszállítói forrásoktól szerzi. Amikor azonban messze vagyunk egy-egy új készülék bemutatásától, úgy tűnik, ő is leginkább a megérzéseire és a tapasztalataira hagyatkozik – ilyenkor szokott elég nagyokat is tévedni.

Most valószínűleg ez utóbbi eset áll fenn. Elég valószínűtlennek tűnik ugyanis, hogy az Apple szakítana a hagyományokkal, és két részletben mutatná be az új iPhone-okat, vagy előrehozná a bemutatót az év első felére. Mivel az iPhone 5s továbbra is nagyon népszerű modell – különösen a kisebb vásárlóerővel rendelkező piacokon –, valószínűsíthető, hogy az Apple meg akarja tartani ezt a kategóriát. Még az is lehetséges, hogy érkezik ide új modell – hacsak nem az iPhone 6 árát csökkentik tovább. Kuo legújabb tippjét tehát érdemes igen erőteljes fenntartásokkal kezelni.

A fentieken kívül persze nem hagyhatta ki az iPhone 7-et sem (november van, az ég szerelmére!), szerinte a kisebbik modellben marad a memória mérete, az iPhone 7 Plusban pedig 3 GB-ra növelik a RAM mennyiségét. Természetesen A10 processzort kap mindkettő. Itt akár igaza is lehet, bár ehhez nem kell nagy jóstehetség.

Forrás: MacRumors.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!