imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ming-Chi Kuo az Apple Watch 2-ről jósolt


Az Apple beszállítóival kivételesen jó kapcsolatot ápoló, szinte tévedhetetlen Apple-jós Ming-Chi Kuo ezúttal az Apple Watch 2 szerinte várható újdonságairól osztott meg néhány részletet a befektetőivel vasárnap.

Az Apple Watch második generációjáról eddig nem sokat lehetett hallani, pedig az első modellt immáron majdnem két éve mutatta be a nagyközönségnek az Apple, és az első körös országokban közel másfél éve meg is vásárolható. Mivel egy új termékkategória első tagjáról van szó, nem igazán tudhatjuk, hogy milyen frissítési ciklusban gondolkozik az Apple, de ha Ming-Chi Kuo értesülései pontosnak bizonyulnak, akkor elég érdekes kép rajzolódik ki.

Először is, a tajvani elemző szerint mindjárt két új Apple Watch-csal készül az Apple, ráadásul még idén, a második félévben – bár mivel már bőven ebben járunk, nehéz is lenne korábban kiadni őket, ha tényleg jönnek. Az Apple Watch 2 szerinte gyorsabb, a TSMC által gyártott processzorral érkezik majd, lesz beépített GPS, barométer, jobb lesz a vízállóság és nagyobb akkumulátort is kap. Kuo szerint a forma és a méret, illetve a vastagság gyakorlatilag változatlan marad, annak ellenére, hogy maga a kijelző vékonyabb lesz. Elképzelhető, hogy az Apple az így nyert helyet inkább akkumulátorral tölti ki.

Apple Watch Wristly

Ami még ennél is érdekesebb, hogy Ming-Chi Kuo szerint a második generációs modell mellett frissítik az első Apple Watch-ot is. Szerinte ez ugyanúgy megkapja majd a gyorsabb processzort és a jobb vízállóságot, viszont nem kerülnek bele az olyan teljesen új funkciók, mint a barométer és a GPS – Kuo szerint azonban az ára is csökkenhet. Ezek alapján az is lehet, hogy az Apple az iPhone-okhoz hasonlóan megtartja a kínálatban a korábbi modellt, esetleg annak bizonyos változatait. Így például elképzelhető, hogy csak a mostani Apple Watch Sport marad meg az első generációból, cserébe kedvezőbb áron juthatunk majd hozzá.

Kuo a távolabbi jövőt illetően is jóslatokba bocsátkozott. Szerinte jövőre jöhet az LTE-támogatás az Apple Watch-ba, vagyis innentől gyakorlatilag teljesen a telefonunk nélkül használhatnánk. Az igazán nagy változásokat azonban 2018-ra várja, szerinte ekkor módosul a dizájn is, vékonyabb lesz az óra, valamint további egészséggel kapcsolatos szenzorokat építhet bele az Apple. A korábban rebesgetett FaceTime-kameráról nem ejtett szót.

Apple Watch-szíj

Érdemes persze fenntartásokkal kezelni Ming-Chi Kuo jóslatait, hiszen ő is tévedett már korábban, bár azért elég jó találati aránnyal dolgozik. A felsorolt változtatások logikusnak tűnnek, talán csak az időpont lehet kicsit korai – ha igaz az idei második félév, akkor leginkább a következő iPhone-bemutató lehet esélyes, ami nagyjából egy hónap múlva várható. Eddig semmilyen konkrét információ vagy kép nem szivárgott ki az Apple Watch 2-ről, márpedig gyártásban kéne lennie, ha bő egy hónap múlva megvásárolható lenne. Kuo egyébként kb. 40%-kal több Apple Watch eladására számít a frissítésnek köszönhetően ebben az évben, 10 és 11 millió darab közé lőtte be a becslését a korábbi 7-7,5 millióról.

Forrás: MacRumors via The Verge.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!