imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ming-Chi Kuo fura dolgokat jósolt az iPadek jövőjéről


A jó öreg Ming-Chi Kuóra általában úgy hivatkozunk, mint az egyik legmegbízhatóbb forrásra, ha az Apple jövőbeni terveiről és termékeiről van szó. A tajvani elemző most azonban meghökkentő dolgokat mondott az iPad-családdal kapcsolatban.

A befektetőkhöz eljuttatott legújabb jóslatában Kuo azt írja, hogy 2017-ben jelentősen átalakul az iPad-termékpaletta. Abban nem lenne változás, hogy kétféle méretben érkezik az iPad Pro, valamint van egy olcsóbb 9,7″-es modell, azonban a Pro-vonal esetében ez a képátló megszűnne, és helyét egy nagyobb verzió venné át:

Három új iPad (12,9″-es iPad Pro 2, egy új 10,5″-es iPad Pro és egy olcsóbb 9,7″-es iPad) megjelenésére számítunk 2017-ben, noha ez nem feltétlenül növeli majd az eladásokat a piac nehézségei miatt; a 2017-es eladások 10-20%-ot csökkenhetnek az előző évhez képest. Ha az iPad nagyobb, például 10,5″-es méretben érkezik, az segíthet az üzleti és az oktatási piacon.

Így azt várjuk, hogy az Apple 2017-ben bemutat egy 10,5″-es iPad Prót. Emellett arra számítunk, hogy a 12,9″-es iPad Pro 2-be és a 10,5″-es iPad Próba az A10X processzort építik, melyet egyedül a TSMC gyárt majd 10 nm-es gyártástechnológiával. Az olcsóbb 9,7″-es modellbe A9X processzor kerülhet, melyet szintén kizárólag a TSMC szállít.

iPad Pro

Valljuk be, ez elég furcsa. A 10,5″-es méret nem jelentene lényeges különbséget a jelenlegi 9,7″-es mérethez képest (kb. 2 cm-rel nagyobb képátlóról beszélünk, vagyis 24,6 helyett 26,6 cm-ről). Az oktatási és üzleti piac kétség kívül egyre fontosabb az Apple számára, főleg, hogy a legutóbbi hónapok-évek trendjei alapján ez a két terültet lehet az, ami segíthet az eladások növelésében.

Ebben az esetben inkább azt mondanánk, hogy Kuo valóban tippelt, és nem a megszokott forrásaira támaszkodva jósolta meg a jöbő évi iPad-kínálatot. John Gruber megjegyzi, hogy számára is furcsán hangzik egy, a 9,7″-hez ennyire közeli új méret bevezetése, még ha valóban így is lesz, szerinte az a képarány megváltoztatásával járna. Ami pedig azért problémás, mert az alkalmazásokat kell majd az új arányhoz igazítani, bár ez azért nem lenne példa nélküli az Apple történetében.

Ming-Chi Kuo 2018-ra még a fentieknél is vadabb dolgokat jósolt:

Legkorábban 2018-ban valószínűleg egy forradalmi iPad-modellt mutatnak be, radikális változásokkal a méret, a formaterv és az irányítás terén, ami a hajlékony AMOLED-kijelző bevezetéséből adódik. Szerintünk az iPad az iPhone nyomdokaiban jár majd az AMOLED használata terén, legkorábban 2018-ban. Ha az Apple képes lesz valóban kiaknázni a hajlékony AMOLED-panelekben rejlő lehetőségeket, akkor az új iPad-modell új felhasználói bázist érhet el a radikális dizájnnak és kezelőfelületnek köszönhetően, ez növeli majd az eladásokat.

iPad Pro

A hosszú távú jóslata tényleg úgy hangzik, mintha a vágyait sorolná fel a jövő iPadjeivel kapcsolatban. A hajlékony AMOLED-kijelző esetében nem elsősorban arra kell gondolni, hogy összehajtogathatjuk majd az iPadet, hanem valamilyen, a Galaxy Edge telefonokban láthatóhoz hasonló megoldásra – ami egy iPad esetében érdekesen hangzik. Érdemes megjegyezni, hogy az iPad miniről nem esik szó Kuo jelentésében, ami két dologra utalhat: az Apple már nem frissíti érdemben ezt a kategóriát (akár a nagyobb iPhone-ok miatt), vagy az elemző nem rendelkezik értesülésekkel ezen a téren.

Amennyire hihetőnek szoktak hangzani Ming-Chi Kuo jóslatai, annyira ad kételkedésre okot most az, amit az iPadekkel kapcsolatban írt. Nem fogadnánk nagyobb összegben (de talán kisebben sem) arra, hogy valóban ezek lennének az Apple tervei 2017-re, úgyhogy mindenképp érdemes fenntartásokkal kezelni a fentieket. Ami az eladásokat illeti, Ming-Chi Kuo lejjebb vitte a 2016-ra általa várt darabszámokat, 45-50 millióról 35-40 millióra, mivel szerinte idén már nem mutat be az Apple új iPadeket.

Forrás: MacRumors via The Verge.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!