imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ming-Chi Kuo ismét jósolt – iPhone, iPad, és Mac-vonalon is


A KGI Securities elemzője, a legendás Ming-Chi Kuo ismét jóslatokba bocsátkozott azzal kapcsolatban, hogy milyen Apple-termékekre számíthatunk még idén, illetve hogy milyen eladásokat vár a főbb termékvonalakon a legutóbbi, és a hátralévő negyedéveket tekintve.

Ha csak egyetlen elemző van, akire érdemes odafigyelni, az Kuo – korábban a Cult of Mac összesítése alapján mi is hosszabban foglalkoztunk az eddigi munkásságával, és meglepően pontos jóslataival. Legutóbb arról értekezett, hogy szerinte – illetve a forrásai alapján – milyen újdonságok várhatók a következő generációs iPhone-okban, most azonban a többi termékkategóriára is kitért.

iPad-vonalon érdekes módon nem vár nagy újdonságokat. A globális táblagépes piaci trendeknek köszönhetően szerinte az év második naptári negyedévében is tovább csökkentek az iPad-eladások, és az Apple mindössze 8,8 millió darabot értékesített – ez elég durva alsó becslés, hiszen 33%-os csökkenést jelent a tavalyi 13,2 milliós eladáshoz képest. A hivatalos adatokra sem kell sokat várnunk, a szokásos konferenciahívást ugyanis itthoni idő szerint holnap éjjel tartja a cupertinói cég, amikor is kiderülnek a valós értékek. Kuo egyébként egy vékonyabb és könnyebb iPad minit is vár az iPad Air 2 hardverével, új iPad Air modellre azonban nem számít – és a régóta rebesgetett iPad Prót sem említi meg. Az új iPad mini szerinte akár a szokásos őszi időpontnál korábban is érkezhet, így 11 millióra tornázhatja a következő negyedév eladásait. Ez utóbbinál a mi álláspontunk: nem valószínű. Handras szerint pedig biztosan jön az iPad Pro.

Balra az iPad Air 2, jobbra az iPad Pro és az új billentyűzet.
Mekkora lenne egy iPad Pro az iPad Air 2-höz képest?

Kuo szerint ez Apple 54,2 millió iPhone-t adott el világszerte az elmúlt negyedévben, ami viszont durva, 54%-os növekedést jelentene 2014 azonos időszakához képest. A jelenlegi negyedévben ennél kevesebbre számít – hiszen az emberek várják az új modelleket –, de a 40 millió darabos becslés így is pici növekedést jelentene tavalyhoz képest. Szerinte az „iPhone 6s” megjelenésekor sem fognak szárnyalni az eladások, mivel nem lesz annyira vonzó például a Force Touch funkció – persze hivatalosan semmit nem tudunk az újdonságokról, így ez is csupán spekuláció. Ez merész elképzelés ahhoz képest, hogy az „s-modellek” hagyományosan mindig jócskán túlteljesítik az elődjeik eladási mutatóit.

iPhone 6s koncepció
A Ming-Chi Kuo által tippelt rozéarany iPhone 6s a jelenlegi színek mellett.

A Mac-eladások a becslései alapján ismét elég jók voltak az április elejétől június végéig terjedő időszakban, ha tényleg 5,3 milliót adott el az Apple, akkor minden idők legjobb Q3 eredményét sikerült produkálniuk 20%-os növekedéssel. Kuo szerint a következő negyedév még ennél is jobb lesz – hagyományosan az az iskolakezdés miatt –, a szeptember végéig tartó időszakban 5,8 millió Mac eladására számít, mai úgy összességében minden idők legjobbja lenne. Szerinte várhatóak új iMacek is. Erre mi is látunk esélyt, hiszen a legutóbbi iMac frissítés elég gyengécske volt.

iMac-TBD

Megemlíti az Apple Watch-ot is, a második naptári negyedévre globálisan 3,9 millió eladást tippel, a következőre a készlethiány enyhülésének köszönhetően 5,5 millió darabot. Így szerinte nehézkes lesz elérni év végére az elemzői konszenzusnak számító 15 milliós darabszámot – bár ezt valószínűleg sosem tudjuk meg pontosan, mivel az Apple az „egyéb” kategóriában szerepelteti az Apple Watch-ot, és nem közöl hivatalos eladási számokat. Kuo arra is számít, hogy a Sport modelleket arany és rózsaarany színben is bemutatják, hogy passzoljanak a szerinte érkező új iPhone-okhoz. Mi erre sem tennénk fel az életünket.

apple_watch_manufact_cover
A mi tippünk szerint az arany szín marad az Apple Watch Edition kiváltsága.

Noha a becsült eladott mennyiségek valószínűleg jó közelítést jelentenek, a termékek terén a megszokottól eltérően most elég logikátlan tippeket közölt Ming-Chi Kuo. Nagyon kíváncsiak vagyunk, kinek lesz igaza, de elképzelhető, hogy most egy kicsit ront az eddig meglepően jó átlagán, ami a bejött jóslatainak arányát illeti.

Forrás: MacRumors

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!