imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ming-Chi Kuo szerint üvegből lesz 2017-ben az iPhone


Ha valaki rendszeresen olvas Apple-híreket, annak nem ismeretlen Ming-Chi Kuo neve, aki a legjobb találati aránnyal rendelkező Apple-jós illetve elemző – vagyis valószínűleg nem vaktában lövöldöz, hanem komoly forrásai vannak. Most ismét a távoli jövőt próbálta meg kiolvasni a jósgömbjéből.

A KGI Securities új jelentésében Kuo ismét azt írja, hogy 2017-ben az Apple valószínűleg felhagy az alumínium alkalmazásával – már ami az iPhone-ok házát illeti. Ez nem új hír, kevesebb mint egy hónapja szintén hasonlókról beszélt. Az viszont érdekes, hogy ilyen rövid időn belül kisebb-nagyobb eltérésekkel ismét megerősíti a korábbi tippjét. Az elemző szerint egyébként azért lépi meg a váltást az Apple, mert mostanra túl sok gyártó kezdte el használni az alumíniumot. Ezt írja:

Amennyiben az iPhone 7 2016-ban továbbra is alumínium házat használ, ez lesz sorozatban az ötödik év, ami azt jelenti, hogy a vásárlók nem érzik benne az újdonságot. Továbbá az Apple számos versenytársa átállt az alumíniumból készült házak használatára, ami azt jelenti, hogy az iPhone-nak már nincs akkora előnye, mivel nem szignifikánsan megkülönböztethető a többiektől. Mivel a várakozások szerint az iPhone-eladások csökkennek 2016-ban, úgy hisszük, hogy ez motivációt jelent majd az Apple számára, hogy ne alumíniumból készítse a készülékházakat 2017-ben, ezzel, és teljesen új formavilággal javítva az iPhone versenyképességét.

iPhone-koncepció

Tapasztalataink alapján kétféle Ming-Chi Kuo jóslat létezik: olyan, amin egyértelműen érezni, hogy valamilyen belsős forrásból származik, és olyan, amin azt érezni, hogy az elemző megpróbál a sok éves rutinja alapján logikus következtetéseket levonni a jövőre nézve. A mostanit inkább a második kategóriába sorolnánk, vagyis Kuo legendás megbízhatósága ellenére egyáltalán nem biztos, hogy ebben az esetben beletrafálna, sőt. Az nagyon is elképzelhető, hogy az Apple-nél kísérleteznek az üveggel – hiszen tudjuk, hogy egy megjelenő termékre száz elkaszált jut –, de egyértelműen nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy 2017-ben átállnának rá.

Egyébként egyáltalán nem lenne új keletű az üveg használata, hiszen az iPhone 4 és iPhone 4s esetében ezt a megoldást választotta az Apple – sokak szerint a mai napig ez a legszebb iPhone-formaterv. Kuo szerint a sérülékenységgel sem lenne probléma:

Az Apple már használta az üveget az iPhone 4-hez / 4s-hez, és más gyártók is alkalmazzák az üveg házat. Ezért szerintünk a leejtés nem lenne problémás az üveg esetében. Egy üvegből készült ház valamivel nehezebb lehet mint az alumínium ugyanannál a vastagságnál, de a különbség olyan kicsi, hogy egy könnyebb és vékonyabb AMOLED-kijelzővel kompenzálni lehet.

iPhone-koncepció

A fentiek alapján tehát Kuo nem 100%-ban üveg házat képzel el (ezt nehéz is lenne), hanem az iPhone 4-ből megismert „szendvics-dizájn” modernizálását. Még egyszer érdemes azonban hangsúlyozni, hogy a mostani tippje nem abba a kategóriába tartozik, amiről mi is azt gondolnánk, hogy nagy eséllyel megvalósul. De talán egy szabad egy kicsit fantáziálni rajta, és hátha a koncepciórajzokat készítő tábort is megmozgatja.

Forrás: MacRumors. Koncepcióképek: Steel Drake.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!