imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

MiniWiki: Wikipédia a csuklódon!


Ezúttal egy Apple Watch alkalmazást mutatunk nektek, amivel ti lehettek a legmenőbb, mindig mindent tudó okostojások a társaságban.

Randira vinnéd a csajodat és szeretnéd egy kicsit szédíteni? Ebédelni mentek a kollégákkal és bedobnál valami okosságot a környező épületekről? Vagy csak simán érdekel, hogy mit érdemes tudni az aktuális környékről, ahol tartózkodsz? Na, ezekben a szituációkban nagyon jól jöhet, ha tudsz angolul, van egy Apple Watch-od, azon pedig ott figyel a MiniWiki app.

Az alkalmazás lényegében egy sima Wikipédia böngésző, azzal a csavarral, hogy ugyebár Apple Watch-ra készült, tehát mindig ott figyel a csuklódon. Ennek pedig meg van az az előnye, hogy tulajdonképpen bármikor instant tudást adhat használójának. Különösen az által, hogy lokáció alapján feldobja, hogy milyen populáris szócikkek vannak a környékeden, így pár kattintás után máris mindent tudhatsz a melletted lévő szoborról, épületről, a környéken játszódó történelmi eseményekről és helyi híres emberekről.

Persze keresni is lehet kedvünkre, amihez a diktálás, vagy a Scribble kézírásos betűzés beviteli formái közül választhatunk. Mondjuk ez kifejezetten az a kategória, amihez már egyszerűbb elővenni az iPhone-t, semmint az órán szerencsétlenkedni, de ha erre nincs lehetőségünk, adott az opció.

Az alkalmazás ingyenes változatában is teljesen jól használható, de pár dollár ellenében a szócikkeket offline olvasásra is letölthetjük, könyvjelzőzhetünk és hasonlók. Az egyetlen hátulütője az lehet, hogy alapvetően az angol Wikipédiát használja, azaz kell tudni hozzá angolul, és csak olyan szócikkeket olvashatunk, aminek van angol nyelvű változata.

Ha ez nem akadály, jó szívvel tudjuk ajánlani a letöltését: sok helyet nem foglal, viszont bizonyos helyzetekben nagyon jól jöhet.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!