imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Minden amit tudni szeretnél az AppleCare szolgáltatásról.


A mai nap indult egy igen jó akció az Apple Premium Reseller boltokban, így az iSTYLE-ban is. Az akció keretében, most egy 77 900 forint értékű AppleCare szolgáltatáscsomag jár minden 13 hüvelykes MacBook Próhoz. De mi az az AppleCare, és miért jó? Hogyan lehet regisztrálni? Cikkünkben most megválaszoljuk ezeket a kérdéseket.

Az AppleCare Protection Plan a Mac számítógépek vásárlásának napjától számítva három évig közvetlen, teljes körű hozzáférést biztosít az Apple díjnyertes telefonos technikai támogatási szolgáltatásához az Apple hardverekkel, az OS X rendszerrel, az iLife és az iWork csomaggal, illetve az AirPort hálózatokkal és nyomtatókkal kapcsolatos kérdésekben. Mindehhez helyi Apple-hardverjavítás is jár világszerte.

Az Apple számítógépeihez alapesetben egy év garancia* tartozik, és 90 nap díjmentes telefonos segítségnyújtás. Ezt bővíti ki az AppleCare csomagja, 3 év garanciára, és 3 év teljes telefonos segítséggel. Ez azt jelenti, hogy három évig az Apple díjmentesen javítja a rendeltetésszerű felhasználás mellett kialakuló meghibásodásokat, emellett bármi kérdésünk van az OS X vagy az iLife alkalmazásokkal kapcsolatban, akkor az Apple telefonos szolgáltatását is igénybe vehetjük.

applecare_timeline

Sokan nem tudják, de az AppleCare-hez tartozik egy plusz szolgáltatás is. Ha vásárolunk például egy MacBook Pro számítógépet AppleCare szolgáltatással és egy Thunderbolt Display-t is beszerzünk a gép mellé, akkor a MacBook Próhoz vásárolt AppleCare, automatikusan kiterjeszti a monitor garanciáját is három évre. Ugyanez a helyzet, ha mondjuk a későbbiekben egy Time Capsule-t is megvásárolunk, erre is érvényes lesz a három év garancia. Gyakorlatilag egyetlen Time Capsule meghibásodása is visszahozhatja az AppleCare csomag árát, de persze akkor is nagyon jól jön, ha például egy Mac a második vagy harmadik évben komolyabban meghibásodik, ilyenkor esetlegesen egy több százezer forintos javítást spórolhatunk meg az AppleCare segítségével.

Az AppleCare-t a Mac megvásárlása után, az első éves garancia lejárta előtt tudjuk megvásárolni, később nem. Itt jegyeznénk meg, hogy a mai nap indult egy akció az iSTYLE-ban, melynek keretében, most minden 13 hüvelykes MacBook Pro mellé ajándékba adunk egy AppleCare csomagot. Ennek értéke 77 900 forint, tehát mondanunk sem kell, hogy ha valaki mostanában gondolkozott MacBook Pro vásárláson, akkor nem érdemes tovább halogatni a dolgot, hiszen egy igen nagy értékű szolgáltatást adunk most a gépek mellé vásárláskor, teljesen ingyen. Az AppleCare + MacBook Pro akciót itt lehet elérni.

Hogyan kell regisztrálni az AppleCare-t Magyarországon?

Magyarországról az AppleCare szolgáltatásra a 06 80 983 435 díjmentesen hívható támogatási telefonszámon tudunk regisztrálni. Ehhez a termék sorozatszáma és az AppleCare csomag dobozában található regisztrációs kódra van szükség.

1. A telefonos támogatás menüjében először a harmadik menüpontot kell választani. Kapcsolás után az ügyfélszolgálati munkatárs gépünk sorozatszámát, az AppleCare csomag regisztrációs számát, a tulajdonos nevét, e-mail címét, telefonszámát, illetve amennyiben az ügyfél rendelkezik Apple ID-vel annak adatit kéri.

2. Az adatok rögzítése után rövidesen megtörténik a regisztráció. A regisztráció megkönnyítéséhez, illetve bármilyen, a termékkel kapcsolatos későbbi ügyintézés – garanciás javítások, AppleCare csomag regisztrálása, visszahívási programok ügyintézése, telefonos támogatás igénybe vétele – meggyorsítása érdekében javasoljuk a termék regisztrálását az operációs rendszer első indításakor. Amennyiben ez elmaradt, az ügyfélszolgálat kérheti tőlünk a termék és az AppleCare szolgáltatás vásárlását igazoló számla szkennelt verziójának e-mailben történő elküldését.

Figyelem, a szolgáltatás más módon nem regisztrálható Magyarországon.

Kinek ajánljuk?

Azoknak akik hosszútávra terveznek, nem cserélgetik évente az eszközeiket, és szeretnének biztosak lenni afelől, hogy nem lesz további váratlan kiadásuk az Apple eszközeikkel kapcsolatban hosszú évekig. Továbbá azoknak, akik életük első Mac-jét vásárolták meg, és szeretnének választ kapni az évek során felmerülő kérdésekre, erre tökéletesen alkalmas az Apple profi telefonos szolgáltatása.

Mire nem vonatkozik az AppleCare szolgáltatáscsomag?

Ahogy a az 1 év jótállás, úgy kibővített garancia sem fedezi többek között a nem rendelteésszerű használatból, véletlen vagy szándékos károkozásból eredő meghibásodások javítását. Amennyiben ettől szeretnénk megvédeni magunkat abban az esetben az iSTYLE üzletekben elérhető Prémium Védelem biztosítást ajánljuk. Ez a szolgáltatás például egyszeri 25 900 Ft-ért 3 évig nyújt fedezetet az alábbi esetekben:

  • betöréses lopáskár, rabláskár
  • leejtéskár
  • hanyagság, szakszerűtlen vagy nem megfelelő kezelés, működtetés
  • működtetési hibák
  • harmadik fél szándékos rongálása
  • vihar, szél, jégverés, lavina okozta kár
  • tűz, áradás, esővíz, egyéb folyadék okozta kár

MBP13-AppleCare *Magyarországon a fogyasztók a magyar Polgári Törvénykönyv értelmében díjmentes javításra, cserére, kedvezményre vagy vételár-visszatérítésre jogosultak az értékesítőtől az olyan termékek esetében, amelyek a kézhezvételkor nem felelnek meg az eladási szerződésben foglaltaknak, a termék kézhezvételétől számított két éven belül. Bővebb információ: https://www.apple.com/hu/legal/statutory-warranty/

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!