imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mire jó az Exposé nézet Macen?


Mai villámtippünkben a kezdő Maceseknek azt mutatjuk meg mire jó az Exposé nézet a macOS-ben és mi a Windowsos megfelelője.

Az Exposé nézet olyan régóta része a macOS-nek (hajdani OS X), hogy néha még mi is megfeledkezünk róla. Felhasználó válogatja, hogyan használja a számítógépét, én például rendszeresen használom a trackpad nyújtotta több ujjas gesztusokat a MacBookomon, viszont asztali Macen már kevésbé.

Ez abból adódik, hogy a Magic Mouse, illetve a Magic Trackpad néhány alkalmazás használata során kényelmetlen, jobban preferálom a hagyományos egeret. Mikor korábban többet használtam Windowst ott nem tapasztaltam ilyen különbségeket. Az alkalmazás váltásra például ott van az Alt+Tab, ezzel lehet a leggyorsabban ugrálgatni a megnyitott programok között.

Mivel a macOS ezt a parancsot nem ismeri, lévén az Alt (ami tulajdonképpen Option) szerepe eltérő. Viszont az Exposé nézet hasonlóképpen működik, pontosabban fogalmazva kilistázza az összes megnyitott Íróasztalt, illetve a programokból megnyíló összes lapot is. Itt különszedhetjük melyik fülön milyen alkalmazásokat szeretnénk használni.

Az Exposé nézetet kétféleképpen érheted el. Alapértelmezett beállítás szerint a trackpaden három ujjas gesztussal felfelé tolva, vagy ami még ennél is könnyebb és minden Macen gyorsan elérheted az F3 billentyű.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!