imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mire jó a Wallet alkalmazás?


Az Apple sajátos pénztárca megoldása minden iPhone előtelepített kelléke. Ebben tárolhatunk belépőket, kedvezménykártyákat, kuponokat, beszállókártyákat és szinte bármit, ami támogatja a Wallet alkalmazást. A használata egyszerű és kézenfekvő, egy próbát simán megér!

Egy iPhone-nal a zsebében kicsit olyan érzése lehet az embernek, mintha száz évvel ezelőtt a legdurvább svájci bicska birtokában lett volna. Miért is ne érezhetnénk így, hiszen szinte mindenünk kéznél van az okoseszközeink által, beleértve a koncertjegyeinket vagy a beszállókártyákat. A Wallet alkalmazás pedig pontosan erre lett kitalálva. Az ehhez hasonló megoldások lehetővé teszik, hogy napról napra egyre közelebb kerüljünk a teljes digitalizálódáshoz.

Amire szükséged lesz:

  • Egy “kártyára”, ami támogatja a Wallet alkalmazást
  • Értelemszerűen a Wallet alkalmazásra, ami minden iPhone alaptartozéka (ha nem találsz ilyet, akkor az eszközödön futó iOS verzió nem támogatja ezt a lehetőséget)
  • 2 perc szabadidőre

Walletben tárolható kedvezménykártyákhoz több forrásból is hozzájuthatunk. Például egy üzlet vagy étterem mobil alkalmazásából vagy internetes jegyvásárlás esetén beimportálhatjuk a Mail appból. Küldhetünk és fogadhatunk az ismerőseinktől iMessagen és AirDroppal. De egyszerűen a Safariból is letölthetjük például a beszállókártyánkat. Itt meg is állnék egy pillanatra. Jó ha tudod, hogy nem minden légitársaság, étterem, kávézó, szórakozóhely stb. támogatja a Walletet, de szerencsére egyre több.

Ezen felül a Wallet appban eredetileg hitelkártya és bankkártya tárolására is lehetőség van. Viszont hazánkban nem támogatott az Apple Pay, így ez a funkció sem egyelőre.

Amint elkezdenek gyűlni a kártyáink, ideje azokat elrendezgetni. Ezt alul, a szerkesztés gombbal tehetjük meg. Itt akár törölhetjük is azokat, amik már lejártak vagy már nincs rájuk szükségünk. Az információ gombra kattintva a Walletben tárolt dolgainkat megoszthatjuk, illetve a kibocsátó ide egyéb információkat helyezhet el az utazással vagy rendezvénnyel kapcsolatosan.

Mivel előfordulhat, hogy például a mozi ahova rendszeresen jársz nem támogatja ezt a rendszert, vagy a hűségpontjaid nem érhetőek el közvetlenül Apple Walletben, ezért egy apró csel segítségével erre is találunk megoldást. A Stocard app segítségével beolvashatod kedvezmény- vagy pontgyűjtőkártyáidat és ezeket később hozzáadhatod a Wallet alkalmazáshoz. Így azokat nyugodtan kiveheted a pénztárcádból, a továbbiakban az iPhone-od vagy akár az Apple Watchod segítségével is tudod majd őket használni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!