imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mire kell az Apple-nek mostanában plusz 70 mérnök?


Az elmúlt egy hónap során hetven nyitott pozíciót tettek közzé az Apple oldalán, melyek mind-mind a mapping, vagyis térfeltérképezés témában érdeklődőket várják a cég fejlesztőcsapatába. De vajon mire kellhet ennyi ember hirtelen?

Igazából minden olyan területre, ami az elkövetkezendő időszakban a számítástechnika legjelentősebb vonala lesz: kiterjesztett valóság és autonóm rendszerek. Ha az alapoktól nézzük, akkor magát a mappinget akár egy egyszerű térképre is értelmezhetjük és minden olyan tevékenységre, ahol egy számítógép (jellemzően már inkább a zsebünkben lapuló iPhone) lekövet valamit. Akár az arcunkat az előlapi kamerával vagy mozgó tárgyakat a hátlapi kamera segítségével. Innen pedig már nem nehéz eljutni a kiterjesztett valósághoz sem, ami teljes egészében a valós idejű mappingre épül.

Ha bejönnek az Apple számításai, hosszútávon ez lehet az egyik legjelentősebb technológia, melyet széles körben fel lehet majd használni, ahogy az autonóm rendszereket is, melyek jelenleg az önvezető autók esetében találkozhatunk. Érdekes, hogy az Apple nyilatkozataiban ritkán fordul elő az önvezető kifejezés. Ezekhez a fejlesztéseihez az évek során szépen lassan összegyűjtögették az embereket, de aki még csak most kezd elmerülni a témában annak se késő, tekintve, hogy egyértelműen ebbe az irányba halad a világ.

Így pedig már nem is tűnik soknak az a 70 ember, akik jártasak a térinformatikában és a navigációs rendszerek világában. Ahogy az iPhone fejlesztésének történetéből is kiderült, illetve a belsős sztorikból is tudni lehet, az Apple-nél ritka, amikor valakinek kifejezetten egy szerep van leosztva. Steve Jobs idején különösen jellemző volt a cég fejlesztési módszereire, hogy mindenki széles munkakörben mozgott, sokszor nem a saját szakterületéhez szorosan kapcsolódó munkát végez. Ez remek kísérletezési lehetőségeket és sokrétű szemléletet eredményez. Így egy mappinggel foglalkozó szakember például igazi Jolly Joker lehet az Apple csapatában.

Forrás: CNBC

Nem tudjuk pontosan mi lesz a sorsa az Apple saját autóra irányuló terveinek, legutóbb újabb remény csillant fel az ügy kapcsán. Bár nem kifejezetten autós fejlesztés, de az AirPods remek kiegészítő az útközben. Jó hír, hogy hosszú idő után újra készletről elérhető az iSTYLE üzletekben.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!