imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mire képes az iPad Pro egy festő kezében?


Az iPad Pro magyarországi megjelenésekor igyekeztünk egy minél részletesebb teszttel kedveskedni nektek, és meg kell vallani tényleg minden apró részletet összeszedett Handrás. A bemutatókor én kialakítottam azt a véleményt, hogy ez csak bizonyos területre szakosodott emberek számára lesz megfelelő, és erre a kijelentésemre a tesztelés során sokszor rácáfolt. Habár mostantól nyugodt szívvel jelentem ki, hogy az iPad Pro munkához és szórakozáshoz is tökéletes eszköz, érdemes megnézni mit kezd egy profi, ha a kezébe adják az Apple legjobb iPadjét.

Biztosan mindenki emlékszik, hogy a tesztelés során fontos szempontunk volt az is, hogy azt is bemutassuk, hogy mennyire jó rajzolni ezen az eszközön. Mivel a szerkesztőségben (gyakorlatilag az egész iSTYLE-ban) senki nem tud rajzolni, ezért megkértük a Be Social grafikusát, Renit, hogy rajzoljon nekünk valami szépet. A végeredmény magáért beszélt, hiszen egy szép manga lányt rajzolt, amiről le merem fogadni, hogy senki nem tudta, hogy igazából a League of Legends világából Ahri.

Egy YouTube felhasználó is ennek járt utána, mégpedig elég különleges ötlettel. Először is beöltözött egy amerikai festőnek, Bob Rossnak. Habár a paróka inkább viccesre, mint hitelesre sikeredett, azért mégis felismerhető volt. Ezután fogta és berendezett egy stúdiót, ahol a felvette az egész műveletet. Ezt is stílusosan csinálta, hiszen ránézésre a megalkotott helyszín a The Joy of Painting TV sorozat hangulatát idézi. Az egész koncepció remek, de igazából a lényeg ezekután következett.

Bob_at_Easel
Az igazi Bob Ross, az egyik leghíresebb festménye előtt állva.

Igazából nagyon szívesen leírnám, hogy pontosan mit is csinált miközben rajzolt, de őszintén teljesen laikus vagyok a témához. Szerencsére nem is kell, mert a 21 perces videó alatt lépésenként megállt, és elmagyarázta, hogy pontosan mit, miért és hogyan is csinált. A videó felénél én már azt hittem, hogy teljesen kirajzolódott a végleges kép, de ekkor kezdte el csak a részletek kidolgozását, a végeredmény pedig… hát nincsenek rá szavak. Az egész művelet kicsit olyan volt, amilyet az Apple reklámozott, de nehezen hitte el bárki is. Az Apple Pencil és az iPad Pro olyan szimbiózisban működött, amilyenre egy átlagos tablet és stylus nem képes. Az iPad a videó során mintha csak egy tényleges festővászon lett volna. A videót pedig két dologért ajánlom: a laikusok számára lenyűgöző a kép készülésének folyamata, a hozzáértőknek pedig remek tanácsokat ad a YouTube felhasználó, hogy miként érdemes neki állni a művészi munkának.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!