imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Miről árulkodik az Apple Watch modellszáma?


Azoknak akik az Apple világában kevésbé járatosak káosznak tűnhet az Apple Watch modellek elnevezése, ez által a beazonosításuk sem egyszerű. Nézzük, mi derül ki modellszámból.

Amióta az Apple bevezette a Series elnevezést, azóta bajban vagyunk, ha megkérdezik milyen Apple Watchunk van. Az elnevezésekről és arról, hogy melyik mit is tud pontosan Hordon írt korábban egy kisokost. Aki most ismerkedik az Apple okosóráival azt gondolhatná, hogyha van Series 1, Series 2 és Series 3, az azt jelenti hogy három egymást követő évben jelentek meg ezek a modellek. Viszont ez koránt sincs így.

2015-ben jelent meg az első generáció, ezt modellt egyszerűen Apple Watch-ra keresztelték. Ebből is létezett több kiadás, mint például a rozsdamentes acél vagy a Sport, de lényegében mindegyik modell ugyanazt tudta. Majd másfél évvel később érkezett meg a Series 1 és a Series 2, ezek tudásukban már eltérnek, viszont ugyanabba a generációba tartoznak.

Tavaly pedig megjelent a Series 3, ezzel pedig összesen 3 generációs már az Apple Watch 4 különböző modellel. A Series elnevezés egyébként rákerült az órák aljára, az első generációs modellen (amit Series 0-ként is szoktunk emlegetni, de hivatalosan nem ez a neve) csupán csak az Apple Watch felirat látható, a szériaszám, a méret és a tok anyaga.

Ha nem egészen tiszta a dolog, akkor a modellszám alapján megtudod nézni, hogy neked vagy a haverodnak melyik generációs van, melyik kiadásban. Ez a szám egy betűből és egy 4 jegyű számkódból áll, amit a Watch alkalmazásban a Saját óra ikonra, majd az Általános > Infó menüpontra kattintva tudsz megnézni.

Ezután annyi a dolgod, hogy az Apple Support oldalon megkeresed a modellszámot. Ha A1554-et látsz, akkor ez alapján lehet tudni, hogy egy első generációs Apple Watch-ról beszélünk.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!