imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Misztikus csatlakozó tűnt fel az Apple TV 4K hátulján


Esküszöm nem clickbait, a port tényleg ott van, csak eddig valahogy senki sem vette észre…

Történt ugyanis, hogy az Apple TV hátulján turkálva, a tvOS specialista Kevin Bradley egy furcsa forrasztásra lett figyelmes az Ethernet csatlakozó környékén. Jobban megnézve, az nagy valószínűséggel egy Lightning porthoz kapcsolódik, melyen keresztül az Apple TV 4K firmware-éhez lehet könnyebben hozzáférni.

Eddig senki sem nézte meg ILYEN közelről az Apple TV 4K hardverét, pedig a trükk eddig is ott lapult az Ethernet portba zárva mostanáig. Most már csak idő kérdése és kitaláljuk mire jó.

Persze, az “Apple-szakértők” egyből rákaptak a témára, Steven Baker már a külső bejáratot is megtalálta az Ethernet portba csomagolva

Azt hiszem kibújt a szög a zsákból, a kérdés már csak az, hogy kívülről hogyan elérhető. Hát így…

És persze Steven Troughton-Smith sem maradhatott ki a buliból, aki szerint a portot az eszköz debuggolásához tervezték.

Kiderült, hogy az Apple TV 4K-nak van egy debuggoló Lightning csatlakozója elrejtve az Ethernet portban.

Nem ez lenne egyébként az első eset, hogy a vállalat elrejt egy csatlakozót a kíváncsi szemek elől. Majd 5 évvel ezelőtt az Apple Watch szíja alatt fedeztek fel egy data portot, amit állítólag diagnosztikai célokat szolgált. Ráadásul azon keresztül csatlakoztak az eszközök a kiállító pultokhoz az Apple Store-okban régen.

Vajon milyen rejtett képességek derülnek ki és melyik eszközről a közeljövőben?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!