imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit árul el nekünk az iOS 11 az iPhone 8-ról?


Egyre közelebb vagyunk a szeptemberi bemutatóhoz, aminek megfelelően az iPhone 8 híresztelések is megsűrűsödtek. De vajon mennyire vágnak ezek egybe az iOS 11 szoftveres megoldásai? Hát, eléggé…

Az egy dolog, hogy ilyen kevés idővel a bemutató előtt az iPhone 8 értesülések nagy része már valószínűleg biztosra vehető. Mégis van több bizonytalan pont is az információk között. A fejlesztők viszont már egy hónapja kézbe kapták az új zászlóshajó lelkét, azaz az iOS 11-et, így volt idejük utána járni, hogy mik azok a szoftveres megoldások, amelyek előrejelzik a hardveres specifikációkat.

Természetesen ez így is csak találgatás, az összefüggéseket okozhatják véletlenek is, mindenesetre eléggé figyelemreméltó felfedezéseket tettek a fejlesztők az iOS 11 kódsoraiban barangolva.

Az egyik feltűnő újabb dizájnmegoldás, hogy az iOS 11-ben sokkal több a lekerekített sarok, mint a korábbi verziókban. Például ha 3D-érintesz egy ikont a Control Centerben, akkor egy egészen lekerekített interfészt kapsz. Ami azt illeti, az egész Control Center lágyabb, kerekebb megoldásokkal operál jelenleg. Ez azt sejteti, hogy az iPhone 8 káva nélküli dizájnja is ilyen lágyan húzódó sarkokat tartalmazhat.

Habár a Dark Mode-ra hiába vártuk, nem érkezett meg, azért van pár olyan elem és alkalmazás, ami sötétebb tónust öltött. Ott van például a Számológép, ami az eddigi világos, négyzetes elrendezésből kifejezetten sötét színekre, és kerek gombokra váltott. Nem kérdés, hogy ez utóbbi nagyon jól mutatna OLED kijelzőn.

Pár rendszeralkalmazás fejléce is átalakult, méghozzá úgy, hogy jól passzoljon egy vékonyabb, de magasabb képernyőhöz – pont olyanhoz, amit az iPhone 8-ra várunk. A Mail, a Maps, a Messages és az App Store fejléce is eltűnik görgetés során, így további értékes helyet szabadít fel a lényeges információknak.

Aztán ott van például a videólejátszó alkalmazás. Teljes képernyős módban a felső sorban helyet kapó gombok (hangerő, kilépés stb.) a kijelző széleire húzódnak, így a középső terület üres marad. Ezt az elrendezést nem nehéz összhangba hozni a szenzorok számára szigetszerűen kivágott kijelzővel, amiről szintén hallottunk már párszor.

A 3D érzékelős, AR képes, fejlettebb fotózást lehetővé tévő kamarákat is sok minden alátámasztja. A WWDC-n nagy hangsúlyt kapó AR funkció talán a legnyilvánvalóbb jele ennek, de ott vannak még az új tömörítési eljárások is. A HEVC és HEIF formátumok ugye akár 50%-kal kisebb méretűre nyomják össze a fotókat, ami nagyon jól jöhet akkor, ha a duplakamera, a 3D szelfi és az AR felvételek elkezdenék felemészteni a tárhelyet.

A szigetes kijelződizájt erősíti még az az apró változás is, hogy a térerő indikátor pontok helyett visszaállt a vonalkás megjelenítésre. Ez, bár nem számít sokat, spórol némi vízszintes helyet ami majd kapóra jöhet, ha történetesen az értesítési sáv közepét egy méretes kivágás foglalja el.

Persze ahogy említettem, nincs rá semmi konkrét bizonyíték, hogy a fent említett megoldások az OLED kijelzős iPhone 8-at készítik elő, de ettől függetlenül érdekes meglátások, amik többnek tűnnek egyszerű belemagyarázásnál.

Forrás: 9to5mac

Egyre több mindent tudunk meg az iPhone 8-ról. Ha nem bírod a stresszt és szeretnéd előre tudni, mi várható szeptemberben, ebben a dossziéban érdemes körülnézned.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!